5 βήματα για να έχεις καλή στοματική υγιεινή 

kali-stomatiki-ygieini

5 βήματα για να έχεις καλή στοματική υγιεινή

Συμβουλές από την οδοντίατρο Χρύσα Διακάτου.

1.Πόσες φορές πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος;
Βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα. Κανονικά αυτό είναι βέβαια δύσκολο να τηρηθεί, οπότε πρωί βράδυ σίγουρα. Κυκλικές κινήσεις σε όλες τις επιφάνειες των δοντιών και την γλώσσα. Αν αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον τρόπο, συμβουλευόμαστε τον οδοντίατρο μας.
2. Τι δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ από τη ρουτίνα στοματικής υγιεινής;
Δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε νήμα στα δόντια μας. Είναι απαραίτητο και πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι μόνο το βούρτσισμα δεν είναι αρκετό … οτιδήποτε μένει ανάμεσα στα δόντια δεν το φτάνει η οδοντόβουρτσα. Θα μείνουμε έκπληκτοι αν μετά το σύνηθες βούρτσισμά μας (όσο επιμελές κ αν είναι) κάνουμε νήμα. Με απόλυτη σιγουριά θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν υπολείμματα τροφών. Φλοσάρετε λοιπόν!!!!
Δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε νήμα στα δόντια μας.

Δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε νήμα στα δόντια μας.

3.Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε την κακοσμία;
Η κακοσμία αντιμετωπίζεται με την σωστή υγιεινή του στόματος. Νήμα, βούρτσισμα και ένα καλό στοματικό διάλυμα χωρίς οινόπνευμα. Σαφώς έλεγχος κάθε 6 μήνες από τον οδοντίατρο. Αν επιμένει τότε εκείνος θα σας καθοδηγήσει τι άλλο πρέπει να ελέγξετε.
Πολλά προϊόντα μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο για την κακοσμία του στόματος.

Πολλά προϊόντα μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο για την κακοσμία του στόματος.

4.Πώς αντιμετωπίζεται η ουλίτιδα κ η περιοδοντίτιδα;
Η ουλίτιδα κ η περιοδοντίτιδα θεραπεύεται από τον οδοντίατρο σας με καθαρισμό, περιοδοντικές θεραπείες και δίνοντας σας την σωστή καθοδήγηση για να βρεθεί η αιτιολογία.
5.Πώς μπορούμε να έχουμε λευκότερα δόντια;
Σαφώς κ μπορούμε να έχουμε πιο λευκά δόντια. Σε πρώτη φάση θα πρέπει πρώτα να μας ενδιαφέρει η υγιεινή των ούλων κ των δοντιών μας κ μόλις αυτό επιτευχθεί αυτό θα ασχοληθούμε και με την ομορφότερη εικόνα τους. Με λεύκανση λοιπόν, όψεις πορσελάνης ή θήκες ζιρκονίου θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο κάθε ασθενής έχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης, ανάλογα την κατάσταση του..και μην ξεχνάτε !!!βούρτσισμα κ νήμα!!!!!

Leave a Reply