Πότε ένα παιδί μπορεί να χρειάζεται ενίσχυση της διατροφής του;

Πότε ένα παιδί μπορεί να χρειάζεται ενίσχυση της διατροφής του;

Πότε ένα παιδί μπορεί να χρειάζεται ενίσχυση της διατροφής του;

Μήπως δεν τρώει όσα φρούτα και λαχανικά χρειάζεται καθημερινά;
Τα παιδιά χρειάζονται καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Κάθε μερίδα μπορεί να είναι 1 φρούτο, 1 φλιτζάνι χυμός, 1 φλιτζάνι ωμή πράσινη σαλάτα, 1/2 φλιτζάνι βραστά λαχανικά (μπρόκολο, καρότα κλπ). Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να πετύχεις καθημερινά να πάρουν αυτές τις 5 μερίδες και την ποικιλία που χρειάζονται.

Μήπως έχει ένα έντονο και κουραστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων καθημερινά;
Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν το πρόγραμμά τους γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, λόγω σχολείου και εξωσχολικών δραστηριοτήτων, που απαιτούν μεγάλη πνευματική και σωματική προσπάθεια και ενέργεια. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούμε για κάποιο διάστημα να φαίνονται εξαντλημένα, χωρίς πολλή διάθεση, να ξυπνάνε από το πρωί κουρασμένα κλπ.

Μήπως τα επίπεδα του σε Βιταμίνης D είναι χαμηλά;
Η βιταμίνη D είναι η βιταμίνη του ήλιου και εξαιρετικά σημαντική για την υγεία των οστών και των δοντιών των παιδιών. Ωστόσο αν και ζούμε σε χώρα με έντονη ηλιοφάνεια παρατηρείται το «μεσογειακό παράδοξο». Τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες παρατηρείται έλλειψη, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Βάλτε την εξέταση της βιταμίνης D στο ετήσιο τσεκ-απ του παιδιού σας.

Μήπως έχει αποκλείσει κάποιες ομάδες τροφίμων από τη διατροφή του;
Τα παιδιά συχνά αποκλείουν κάποια τρόφιμα και τρώνε πολύ επιλεκτικά, π.χ. τρώνε μόνο μακαρόνια και πατάτες, αποκλείουν το κρέας ή τρώνε μόνο κρέας, τρώνε με δυσκολία ή ποτέ όσπρια και λαδερά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Και το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, όταν η αποχή ή η μονοφαγία κρατάει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μήπως παίρνει αντιβίωση;
Η αντιβίωση κάποιες φορές επιβάλλεται για την υγεία του παιδιού, ωστόσο για να αποφευχθούν οι παρενέργειες (διάρροιες, στομαχικές διαταραχές, πεσμένο ανοσοποιητικό κλπ) είναι επιβεβλημένη η παράλληλη χορήγηση προβιοτικών, που θα προστατεύσουν την ευαίσθητη εντερική χλωρίδα, στην οποία βασίζεται η συνολική υγεία του παιδιού, σε μεγάλο βαθμό.

Μήπως έχει δυσκοιλιότητα;
Δεν είναι λίγα τα παιδιά που είτε λόγω διατροφής (μονόπλευρη διατροφή, έλλειψη φρούτων, λαχανικών, μη επεξεργασμένων φυτικών ινών), είτε λόγω ψυχολογικών παραγόντων, παρουσιάζουν δυσκοιλιότητα. Τα προβιοτικά με πρεβιοτικά σύμφωνα με πολλές μελέτες μπορούν να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Δείτε την σειρά TERRANOVA Green Child
——————————————————

Γιατί τα TERRANOVA Green Child διαφέρουν;

Τα TERRANOVA Green Child είναι η μόνη παιδική σειρά συμπληρωμάτων διατροφής χωρίς κανένα πρόσθετο, όπως, έκδοχα, γλυκαντικά, χρώματα, γεύσεις κλπ. Δυστυχώς τα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής για παιδιά που κυκλοφορούν είναι σε μορφή μασώμενων ζελέ/ δισκίων. Ωστόσο αυτή η μορφή απαιτεί τη χρήση πολλών διαφορετικών πρόσθετων, γεγονός που δεν ταιριάζει με την αυστηρή πολιτική απουσίας κάθε είδους πρόσθετου στα προϊόντα TERRANOVA. Έτσι, τα TERRANOVA Green Child είναι σε μορφή σκόνης. Για να εξασφαλίσουμε ακρίβεια στη δοσολογία των προϊόντων μας χρησιμοποιούμε μικρές κάψουλες φυτικής κυτταρίνης. Το περιεχόμενο της κάψουλας μπορείτε να το αδειάσετε σε χυμό, smoothie ή γιαούρτι.

Βιολογικά φρούτα και λαχανικά και άγρια βότανα ηθικής συλλογής

Τα περισσότερα βότανα και υπερτροφές που θα βρείτε στα προϊόντα Green Child είναι είτε πιστοποιημένα βιολογικά είτε άγρια βότανα ηθικής συλλογής. Προέρχονται από τα 90 στρέμματα της βιολογικά πιστοποιημένης φάρμας Eclectic Institute, που βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στο Όρεγκον της Αμερικής. Κάθε σοδειά από το Eclectic Institute καλλιεργείται από το 1982 σε παρθένο και χωρίς καθόλου χημικά περιβάλλον, ενώ η συλλογή γίνεται τη στιγμή που κάθε φυτό αγγίζει το μέγιστο επίπεδο διαθρεπτικού πλούτου.
Για τα άγρια βότανα ηθικής συλλογής το Eclectic Institute διαθέτει εξειδικευμένους και πολύ έμπειρους συλλέκτες που ξέρουν να αναγνωρίζουν και να επιλέγουν τα αγνά βότανα που δεν έχουν υποστεί κανέναν ψεκασμό με χημικά. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι συλλέκτες γνωρίζουν πώς να συλλέγουν τα άγρια βότανα, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη των συγκεκριμένων ειδών και την ισορροπία του ευαίσθητου αυτού οικοσυστήματος.

Ολόκληρα φρούτα και λαχανικά φρέσκιας ψυχρής ξήρανσης

Τα βότανα και οι υπερτροφές που περιέχουν τα προϊόντα Green Child είναι ολόκληρα φρούτα και λαχανικά και όχι εκχυλίσματα. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά μιλάμε για ωμά τρόφιμα που δεν έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες. Τα φρεσκοκομμένα βότανα και υπερτροφές για να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά τους αποξηραίνονται με την φυσική μέθοδο της ψυχρής ξήρανσης. Είναι γνωστό ότι η ψυχρή ξήρανση είναι σαφώς ανώτερη από κάθε άλλη μέθοδο αποξήρανσης (αέρα, ήλιο, φούρνο κλπ) καθώς είναι η μόνη που διατηρεί αναλλοίωτα τα μικροθρεπτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά των φυτών, τα ένζυμά τους και τα υπόλοιπα πολύτιμα στοιχεία τους.

Αποτελεσματικότητα χάρη στο Magnifood

Το να παίρνεις μεμονωμένα συστατικά (π.χ. σκέτη Βιταμίνη D3, σκέτο σίδηρο κλπ) δεν εξασφαλίζει ούτε μέγιστη αποτελεσματικότητα αλλά είναι και μια “ξένη διαδικασία” ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό που δεν έχει μάθει να παίρνει ξεκομμένα συστατικά αλλά τρόφιμα. Έτσι λοιπόν, κάθε προϊόν ΤΕRRANOVA Green Child είναι ενισχυμένο με το δικό του ειδικά σχεδιασμένο μείγμα βοτάνων και υπερτροφών που ονομάζεται Magnifood και σε κάθε προϊόν είναι διαφορετικό. Το Magnifood είναι σχεδιασμένο για να ενισχύει την απορρόφηση, την αξιοποίηση και τη λειτουργία των βιταμινών, των μετάλλων και των υπόλοιπων συστατικών που περιέχει κάθε προϊόν, ενώ ταυτόχρονα και από μόνο του είναι πηγή φυσικών διαθρεπτικών συστατικών, ενζύμων και άλλων πολύτιμων στοιχείων.

Leave a Reply