colon-life

Colon Life ΑΠΟ ΤΗΝ EUROPHARMA ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ

Κυκλοφόρησε και στην χώρα μας το Colon Life της εταιρίας EUROPHARMA μέσω της Bionat, ένα προϊόν για την αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέως εντέρου μέσω της λειτουργικής αποκατάστασης του εντερικού βλεννογόνου.

Κάθε συσκευασία ColonLife περιέχει:
2 διαφορετικές καρτέλες, με διαφορετικό χρωματισμό.
Μπλε καρτέλα: 10 δισκία
Βουτυρικό οξύ 500mg + GSE
Κόκκινη Καρτέλα: 10 κάψουλες
Προβιοτικά: BR03 – LP01 – LRE02 + FOS

Ενδείξεις για τις οποίες μπορείτε να κάνετε χρήση του Colon Life:
Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Κολίτιδα, Ελκώδη Κολίτιδα, Εκκολπωμάτωση Παχέος Εντέρου, Νόσος του Crohn.

Συστατικά:

ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΕΛΛΑ:
Βουτυρικό Οξύ: Πρωταρχικό ενεργειακό υπόστρωμα για τον βλεννογόνο του παχέος εντέρου με αντιφλεγμονώδη και κυτταροπροστατευτική δράση – Προάγει την προσκόλληση του προβιοτικού μείγματος στους εντερικούς ιστούς γεγονός που συμβάλλει σε έναν πιο ισχυρό και σταθερό αποικισμό.
GSE (Grapefruit seeds extract): Θεωρείται το πιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό δραστικό έναντι σε Gram + και Gram – βακτήρια, σεβόμενο ωστόσο την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΕΛΛΑ:
Προβιοτικά: Προβιοτικά στελέχη σε μικροκάψουλες, γαστροανθεκτικά, με πατενταρισμένη διαδικασία παραγωγής* που προάγει την αντιφλεγμονώδη/ανοσοτροποποιητική και επαναποικιστική δράση. Πιστοποιημένη ανθεκτικότητα αμετάβλητη για 2 χρόνια.
FOS (Fructooligosaccharides): Είναι δυσαπορρόφητα συστατικά των τροφίμων που διεγείρουν την ανάπτυξη και την αύξηση της δραστηριότητας ορισμένων ειδών βακτηρίων στο παχύ έντερο. Λειτουργούν ουσιαστικά, ως «τροφή» για τα προβιοτικά.

Δοσολογικό Σχήμα:

Α. Σε παθήσεις του παχέος εντέρου, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η εκκολπωματίτιδα και άλλες εντερικές αλλοιώσεις με συμπτώματα διάρροιας, χρόνιας δυσκοιλιότητας, ακράτειας, μετεωρισμού, συνιστάται:
1 δισκίο κάθε πρωί (βουτυρικό οξύ + GSE: μπλε καρτέλα) / 10 πρώτες ημέρες μεταξύ γευμάτων
1 κάψουλα κάθε πρωί (προβιοτικά + FOS: κόκκινη καρτέλα) / 10 επόμενες ημέρες μεταξύ γευμάτων
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΚΎΚΛΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: 2 μήνες τουλάχιστον

Β. Σε πιο σύνθετες ασθένειες, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn κλπ, όπου η ενίσχυση του βαθμού της αντιφλεγμονώδους δράσης μπορεί να είναι η πιο κατάλληλη θεραπεία, προτείνεται να ξεκινήσει η θεραπεία με «Δόση Εφόδου».
ΔΟΣΗ ΕΦΟΔΟΥ:
Διπλή χορήγηση ημερησίως για 10 ημέρες:
1 δισκίο (βουτυρικό οξύ + GSE: μπλε καρτέλα) το πρωί μεταξύ γευμάτων &
1 κάψουλα (προβιοτικά + FOS: κόκκινη καρτέλα) το βράδυ μεταξύ γευμάτων
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ:
1 δισκίο κάθε πρωί (βουτυρικό οξύ + GSE: μπλε καρτέλα) / 10 πρώτες ημέρες μεταξύ γευμάτων
1 κάψουλα κάθε πρωί (προβιοτικά + FOS: κόκκινη καρτέλα) / 10 επόμενες ημέρες μεταξύ γευμάτων
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΚΎΚΛΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: 6/12 μήνες

Μηχανισμός δράσης της διαδοχικής χορήγησης:

ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΕΛΛΑ:
ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥ –> Το βουτυρικό οξύ εμποδίζει την δραστηριότητα του μεταγραφικού παράγοντα ΝF-Κβ. Επαναπορρόφηση του νερού.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ –> Αντιβιοτική θεραπεία (το GSE ενισχύει την αντιβιοτική θεραπεία)

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΕΛΛΑ:
ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑΣ –> Μόνο μετά την ολοκλήρωση της αντιβιοτικής θεραπείας ενδείκνυται να δοθεί το ειδικό μείγμα προβιοτικών ColonLife, το οποίο θα επαναποικίσει το έντερο επιδεικνύοντας μια στοχευμένη αντιφλεγμονώδη δράση

To βουτυρικό οξύ ανήκει σε μία ομάδα λιπαρών οξέων κοντής αλυσίδας (SCFA)

To βουτυρικό οξύ ανήκει σε μία ομάδα λιπαρών οξέων κοντής αλυσίδας (SCFA)

 

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Βουτυρικό οξύ παρατεταμένης αποδέσμευσης.
To βουτυρικό οξύ ανήκει σε μία ομάδα λιπαρών οξέων κοντής αλυσίδας (SCFA). Βρίσκεται στη φύση ως συστατικό του λίπους στο γάλα και τα παράγωγά του, ενώ στο ανθρώπινο σώμα το βουτυρικό οξύ σχηματίζεται στο παχύ έντερο, ως αποτέλεσμα της ζύμωσης των διατροφικών ινών.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΙΚΟΎ ΟΞΕΟΣ
• Αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας για τα κύτταρα του παχέος εντέρου (κολονοκύτταρα)
• Διεγείρει την παραγωγή βλέννας • Διεγείρει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και την απόπτωση
• Ευνοεί την επούλωση των αλλοιώσεων
• Συμμετέχει σε ανοσορυθμιστικές και αντιφλεγμονώδεις διαδικασίες
• Βοηθά το προβιοτικό μείγμα να ενωθεί με τον εντερικό επιθηλιακό ιστό ενισχύοντας τον αποικισμό
• Βοηθά στην απορρόφηση του νερού και των ηλεκτρολυτών
• Συμβάλλει στη μείωση του εντερικού pH δημιουργώντας ένα δυσμενές περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Η πρόκληση για το ColonLife ήταν το βουτυρικό οξύ να περάσει άθικτο από το λεπτό έντερο και να αρχίσει τη δράση του μόλις εισέλθει στο παχύ έντερο. Αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνική της «παρατεταμένης αποδέσμευσης». Το περίβλημα της επίστρωσης του πυρήνα του βουτυρικού οξέος το προφυλάσσει από τα γαστρικά και χολικά οξέα και του επιτρέπει να διαλυθεί ΜΟΝΟ σε pH μεγαλύτερο από 6,8 για να απελευθερώσει το βουτυρικό οξύ. Ο έλεγχος της γαστροανθεκτικότητας και της παρατεταμένης αποδέσμευσης των ταμπλετών του ColonLife πραγματοποιήθηκε με τη Δοκιμή Αποσυσσωμάτωσης σύμφωνα με την τρέχουσα έκδοση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας.

Η κλινική εμπειρία δείχνει ότι σε ασθενείς με κυτταρικές ανισορροπίες που επηρέαζαν το παχύ έντερο γενικά αλλά και το τμήμα του κολικού ειλεού ειδικότερα, οι παρεμβάσεις με βουτυρικό οξύ είχαν ως αποτέλεσμα αξιοσημείωτη βελτίωση των συμπτωμάτων, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος, αίσθημα δυσφορίας.

GSE (Grapefruit Seed Extract)
Εργαστήρια, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει με μελέτες και δημοσιεύσεις τους ότι το GSE (grapefruit seeds extract) έχει ένα πολύ μεγάλο εύρος δράσης ώστε να θεωρείται το πιο ισχυρό φυσικό μικροβιοκτόνο: αντιική, αντιβιωτική και αντιπαρασιτική δράση, gram + και gram -. Και το σημαντικότερο, η αποτελεσματικότητά του συνδυάζεται με πλήρη έλλειψη τοξικότητας ή αλληλεπίδρασης με άλλα σκευάσματα. Μάλιστα σύμφωνα με κλινική μελέτη1 προέκυψε ότι το GSE είναι αποτελεσματικό απέναντι σε εκατοντάδες βακτήρια και, πρωτίστως, χωρίς να επηρεάζει καθόλου την εντερική χλωρίδα.

To Colon Life είναι ένα προϊόν για την αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέως εντέρου μέσω της λειτουργικής αποκατάστασης του εντερικού βλεννογόνου.

To Colon Life είναι ένα προϊόν για την αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέως εντέρου μέσω της λειτουργικής αποκατάστασης του εντερικού βλεννογόνου.

 

Προβιοτικά συστατικά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ
Τα επιμέρους στελέχη προβιοτικών στο ColonLife είναι λυοφιλοποιημένα και τοποθετούνται σε μικροκάψουλες με διαδικασία που προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (WO 2013114185A1). H διαδικασία επικάλυψης των βακτηριακών κυττάρων βασίζεται στη χρήση λιπιδίων φυτικής προέλευσης τα οποία παρέχουν την κατάλληλη γαστροπροστασία. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας το ημιτελές προϊόν τοποθετείται σε φυτικές μικροκάψουλες και συσκευάζεται σε καρτέλες υψηλής αντοχής με κυψέλες αλουμινόχαρτου για μέγιστη προστασία και ανθεκτικότητα.
5 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ
Η πατενταρισμένη τεχνολογία της τοποθέτησης των προβιοτικών κυττάρων σε μικροκάψουλες επιτρέπει μεγαλύτερη σταθερότητα του προϊόντος που σε συνδυασμό με την σημαντική γαστρο-ανθεκτικότητα και την σαφώς βελτιωμένη επιβίωση, φτάνει τουλάχιστον 5 φορές πάνω από τα προβιοτικά που δεν τοποθετούνται σε μικροκάψουλες (π.χ. 1 δισ. προβιοτικά κύτταρα σε μικροκάψουλα = 5 δισ. προβιοτικά κύτταρα εκτός μικροκάψουλας).
Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι η πατενταρισμένη διαδικασία της τοποθέτησης σε μικροκάψουλα εξασφαλίζει σταθερότητα και ζωτικότητα των επιμέρους στελεχών για τουλάχιστον 2 χρόνια.
ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ
Η επιλογή των στελεχών του προβιοτικού μείγματος του ColonLife έγινε πολύ προσεκτικά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα βάσει επιστημονικών μελετών.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ:
Lactobacillus Plantarum (LP01) 1 δισ.
Bifidobacterium Breve (BR03) 1 δισ.
Lactobacillus Reuteri (LRE02) 200 εκ.

Πρεβιοτικά – FOS (Fructooligosaccharides)
Πέρα από τα προβιοτικά στο ColonLife περιέχονται και πρεβιοτικά συστατικά και συγκεκριμένα FOS, φρουκτοολιγοσακχαρίτες. Η βασική τους διαφορά είναι ότι τα πρεβιοτικά δεν περιέχουν τους ίδιους τους μικροοργανισμούς, αλλά συστατικά τα οποία ουσιαστικά «τρέφουν» και βοηθούν την ανάπτυξη και διατήρηση των ήδη υπαρχόντων ευεργετικών βακτηρίων της εντερικής χλωρίδας. Τα πρεβιοτικά προϊόντα έχουν αντίστοιχες δράσεις με τα προβιοτικά, ωστόσο όχι στον ίδιο βαθμό και με την ίδια αμεσότητα. Κι αυτό καθώς τα πρεβιοτικά δρουν έμμεσα, ενισχύοντας ουσιαστικά την συγκέντρωση των προβιοτικών.

Leave a Reply