Mascara rules: Μυστικά για βλέμμα που μαγνητίζει!

Mascara rules

Mascara rules: Μυστικά για βλέμμα που μαγνητίζει!

Είναι το προϊόν που όλες οι γυναίκες λατρεύουν και όχι άδικα, αφού πραγματικά μεταμορφώνει το βλέμμα, αναδεικνύοντας τα μάτια, το σημαντικότερο ίσως σημείο του προσώπου. Ο λόγος για τη μάσκαρα, ένα προϊόν που κατέχει περίοπτη θέση στο γυναικείο νεσεσέρ, καθώς  μας ακολουθεί από τις πρωινές και casual εμφανίσεις μας, μέχρι τις βραδινές μας εξόδους. Γι’ αυτό οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν μια μάσκαρα που να τα έχει όλα: όγκο, μήκος, έντονο χρώμα, σταθερότητα, διάρκεια… Υπάρχει το ιδανικό προϊόν και ποιες είναι οι σωστές κινήσεις για μια άψογη εφαρμογή; Στις γραμμές που ακολουθούν θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την σωστή επιλογή και εφαρμογή της μάσκαρα για να καθηλώνετε τους πάντες με το βλέμμα σας…

Επιλέξτε τη σωστή μάσκαρα

Όταν επιλέγετε μάσκαρα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τι αποτέλεσμα ζητάτε (πχ: μήκος, όγκο, καμπυλότητα, αδιάβροχο), καθώς δεν υπάρχει ένα προϊόν που να ικανοποιεί όλα αυτά τα προαπαιτούμενα. Μεγάλη σημασία πρέπει να δίνετε στο βουρτσάκι της μάσκαρα, το οποίο μας καθοδηγεί για το αποτέλεσμα που ζητάμε:

– αν έχετε λίγες και αραιές βλεφαρίδες επιλέξτε μια μάσκαρα με χοντρό και μεγάλο βουρτσάκι.

– αν έχετε κοντές βλεφαρίδες, η κατάλληλη μάσκαρα είναι με λεπτό βουρτσάκι, που θα χαρίζει μήκος.

– αν έχετε πλούσιες και μεγάλες βλεφαρίδες, αλλά ίσιες, θα χρειαστείτε μια μάσκαρα με γυριστό βουρτσάκι για έξτρα καμπυλότητα.

Η ισχύς εν τη ενώσει…

Συνδυάστε δύο προϊόντα για το τέλειο αποτέλεσμα. Πρώτα ένα για μήκος και μετά περάστε από πάνω ένα για όγκο.

Πειραματιστείτε με το χρώμα

Η μαύρη μάσκαρα είναι η κλασική επιλογή που ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα. Ωστόσο, οι χρωματιστές μάσκαρα αναδεικνύουν καλύτερα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: η καφέ ταιριάζει περισσότερο σε ανοιχτόχρωμα μάτια, δέρμα και μαλλιά, η πράσινη και η μπλε ενδείκνυνται για καλοκαιρινές εμφανίσεις και τονίζουν τόσο τα καστανά, όσο και τα γαλανά ή πράσινα μάτια. Το μπορντό χρώμα αναδεικνύει τα μπλε μάτια, ενώ το μωβ αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική για τα καστανά.

Μην ξεχνάτε το μαγικό ψαλιδάκι

Το ψαλιδάκι βλεφαρίδων μπορεί να κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το εργαλείο που είχαν οι μαμάδες μας πάντα στο συρτάρι τους, προσδίδει με μια κίνηση καμπυλωτό σχήμα τις βλεφαρίδες και «ανοίγει» το βλέμμα. Χρησιμοποιούμε το ψαλιδάκι πάντα πριν τη μάσκαρα, διαφορετικά οι βλεφαρίδες μπορεί να κολλήσουν και να σπάσουν.

Μυστικά για τέλεια εφαρμογή

Ένα από τα συνηθέστερα λάθη των γυναικών είναι ότι συνήθως «βουτάνε» το βουρτσάκι μέσα –έξω, αρκετές φορές πριν εφαρμόσουν τη μάσκαρα με αποτέλεσμα να εισχωρεί αέρας στο δοχείο και να στεγνώνει το υλικό. Για σωστή εφαρμογή θα πρέπει να περνάτε το βουρτσάκι από τη βάση των βλεφαρίδων, σύριζα στο μάτι και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές επιθυμείτε  ανάλογα με την ένταση που θέλετε να έχει το τελικό αποτέλεσμα.

Σωστή φροντίδα και ντεμακιγιάζ

Για το ντεμακιγιάζ της μάσκαρα προτιμάμε προϊόντα καθαρισμού υγρά, ιδανικά κάποια που θα περιέχουν έλαια, ώστε να μπορούν να διαλύσουν τη σύστασή της εύκολα. Ένα μυστικό για να έχετε πάντα δυνατές και λαμπερές βλεφαρίδες, είναι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε να απλώνετε  με ένα βουρτσάκι λίγη βαζελίνη πάνω τους, την οποία θα αφαιρείτε το επόμενο πρωί.

Η μάσκαρα έχει ημερομηνία λήξης

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, ότι  όπως όλα τα καλλυντικά έτσι και η μάσκαρα  έχει ημερομηνία λήξης. Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε είναι οι τρεις μήνες διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί το προϊόν και να δημιουργηθούν μικροοργανισμοί με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία των βλεφάρων και των ματιών σας.

 

Leave a Reply