Τα μυστικά της τέλειας αποτρίχωσης με κερί!

Τα μυστικά της τέλειας αποτρίχωσης με κερί

Το καλοκαίρι φέρνει κάθε χρόνο στο προσκήνιο την μάχη με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ξυραφάκια, κρέμες, αποτριχωτικές ταινίες είναι μόνο μερικά από τα «όπλα» που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να επιτύχουν λεία επιδερμίδα. Μολονότι το laser εγγυάται μόνιμο αποτέλεσμα, είναι καλό οι συνεδρίες να μην ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το κόστος της θεραπείας είναι για κάποιες αναγνώστριες απαγορευτικό. Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους, οικονομικά προσιτή και με αποτέλεσμα διαρκείας είναι το ζεστό κερί, που εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο θέλουμε. Στις γραμμές που ακολουθούν σας περιγράφουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για πραγματικά μεταξένια επιδερμίδα.

1. Πριν από την αποτρίχωση φροντίζουμε να κάνουμε μια σωστή απολέπιση της επιδερμίδας με scrub, ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας, αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσουμε ακόμη και τις πιο κοντές τριχούλες να βγουν στην επιφάνεια.

2. Πριν εφαρμόσουμε το κερί, θα πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι η επιδερμίδα μας είναι καθαρή και στεγνή. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε λαδάκια ή κρέμες σώματος που αυξάνουν την λιπαρότητα της επιδερμίδας.

3.Επιλέγουμε φυσικά προϊόντα. Όσο πιο φυσικό είναι το κερί, τόσο πιο εύπλαστο και ελαστικό θα είναι, άρα και πιο εύκολο στην χρήση.

4. Θερμαίνουμε το κερί και ελέγχουμε πρώτα τη θερμοκρασία πριν το απλώσουμε στην επιδερμίδα μας.

5. Με μια ειδική σπάτουλα, απλώνουμε μία στρώση κεριού, προς τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες και έπειτα με τη βοήθεια των ειδικών ταινιών τραβάμε απότομα το κερί αντίθετα από τη φορά των τριχών.

6.Χρησιμοποιούμε λάδι για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα του κεριού.

7. Ολοκληρώνουμε την αποτρίχωση, αφήνοντας την επιδερμίδας μας βαθιά ενυδατωμένη, αποφεύγοντας προϊόντα τεχνητά αρωματισμένα προϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

Το ζεστό κερί αποτρίχωσης εγγυάται αποτέλεσμα που διαρκεί για 15-25 ημέρες, απαλλάσσοντάς σας από την ανάγκη για καθημερινό ξύρισμα. Ωστόσο, η μέθοδος δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από διαβήτη, καθώς είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Προϊόντα Αποτρίχωσης

Leave a Reply