Τέλεια επιδερμίδα χωρίς ακμή, με τη δύναμη του σαλικυλικού οξέος.

Τέλεια επιδερμίδα χωρίς ακμή, με τη δύναμη του σαλικυλικού οξέος.

Ποια επιδερμίδα δεν έχει ζήσει έστω και για ένα μικρό διάστημα την ακμή;

Είτε σε νεαρή ηλικία, είτε σε πιο ώριμη, η ακμή έρχεται να μας θυμίσει ότι το δέρμα μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος μας μιλά και εμείς οφείλουμε να τον αφουγκραστούμε και επιμένει, ότι χρειάζεται την δική του ξεχωριστή φροντίδα.

Σίγουρα απαιτείται υπομονή, προσεκτική και στοχευμένη φροντίδα με τα κατάλληλα φαρμακευτικά προϊόντα και φυσικά επίσκεψη σε έναν δερματολόγο που θα συζητήσετε μαζί του τις ιατρικές ή φαρμακευτικές λύσεις.

Σε ένα λιπαρό δέρμα, ή ένα δέρμα με ακμή, τεράστιο ρόλο παίζει η σωστή και επιμελής καθαριότητα και φροντίδα. Κυρίαρχο ρόλο επομένως, παίζουν τα συστατικά που περιέχονται σε ένα φαρμακευτικό προϊόν. Ένα από αυτά, είναι το σαλικυλικό οξύ, τα οφέλη του οποίου, είναι πολύ σημαντικά για ένα ακνεϊκό δέρμα.

Tο σαλικυλικό οξύ (salicylic acid), όπως διαβάζουμε στον Οδηγό Φαρμάκων Γαληνό, έχει κερατολυτική δράση και μειώνει την υπερκεράτωση που σχετίζεται με την ακτινική κεράτωση. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα λιποδιαλυτό, φαινολικό αρωματικό οξύ. Ενεργώντας ως ένας οργανικός διαλύτης, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να αφαιρέσει τα μεσοκυττάρια λιπίδια που συνδέονται ομοιοπολικά με το κερατινοποιημένο περίβλημα που περιβάλλει τα κερατινοποιημένα κύτταρα.

Το πρώτο βήμα, αποτελεί ιδανικά ένας αφρός καθαρισμού, με Σαλικυλικό Οξύ και Προβιταμίνη Β5 με κερατολυτική δράση.

Ο αφρός θα απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και καθαρή, ενώ θα προλάβει την απόφραξη των πόρων. Ο σωστός καθαρισμός, αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα, για να καθαρίσει και να θρέψει η επιδερμίδα, χωρίς να ερεθίσει ή να δημιουργήσει ξηρότητα.

Το δεύτερο βήμα για το ακνεϊκό δέρμα, είναι η σωστή επιλογή μιας λοσιόν, η οποία θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της ακμής (σπυράκια, μαύρα στίγματα) και θα δράσει σε βάθος.

Η λοσιόν επίσης, θα δημιουργήσει τοπική απολέπιση και διάνοιξη των φαγέσωρων, επιταχύνοντας την γρήγορη αποκατάσταση της πάσχουσας περιοχής και την εξάλειψη των φλεγμονωδών βλαβών.

Έχει μεγάλη σημασία τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε, να είναι δερματολογικά ελεγμένα, μη Φαγεσωρογόνα και χωρίς Parabens.

Το τρίτο βήμα, είναι η περιποίηση, που θα γίνει με μία ειδικά μελετημένη κρέμα για το δέρμα με ακμή, η οποία θα πρέπει και αυτή να περιέχει σαλικυλικό οξύ, ώστε να διορθώσει τις ατέλειες της λιπαρής με τάση ακμής επιδερμίδας. Η κρέμα αυτή, με τα κατάλληλα ενεργά της στοιχεία, θα μπορέσει να διεισδύσει σε βάθος στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, θα βοηθήσει επίσης στο άνοιγμα των πόρων για την επίλυση και την πρόληψη βλαβών. Και βέβαια, το μεγάλο πλεονέκτημα της κρέμας αυτής, είναι η εντατική και παρατεταμένη ενυδάτωση και η εξισορρόπηση των επιπέδων λιπαρότητας.

Και καθώς η χρήση της μάσκας, εξαιτίας της πανδημίας είναι υποχρεωτική και πολλά δέρματα επιβαρύνονται, μία λύση για τόνωση και φρεσκάρισμα της επιδερμίδας, είναι τα απαλά μαντηλάκια με  Σαλικυλικό Οξύ, μενθόλη και Προβιταμίνη Β5. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε πάντα καθαρή την επιδερμίδα μας και θα προλάβουμε την απόφραξη των πόρων.

Αναζητήστε σήμερα κιόλας, από το φαρμακείο της γειτονιάς, προϊόντα για τα ακνεϊκό δέρμα, με την σφραγίδα αξιοπιστίας μιας μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας και τη δύναμη του σαλικυλικού οξέος.

Leave a Reply