Μυστικά για τέλεια μπρονζέ επιδερμίδα, χωρίς ήλιο!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όπως κάθε χρόνο οι περισσότερες γυναίκες αδημονούν να αποκτήσουν την χρυσαφένια επιδερμίδα που θα τους επιτρέψει να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο το μικρό λευκό φόρεμα που όλες ανεξαιρέτως έχουμε στην καλοκαιρινή μας γκαρναρόμπα.Υπάρχει όμως η δυνατότητα απόκτησης μαυρισμένης και σέξι επιδερμίδας χωρίς να χρειστεί να εκτεθούμε με τις ώρες στον ήλιο; Η απάντηση είναι «ναι» χάρη στα προϊόντα αυτομαυρίσματος.

Το self tanning όχι μόνο μπορεί να κάνει το όνειρο της μπρονζέ επιδερμίδας πραγματικότητα μέσα σε λίγες μόλις ώρες, αλλά ταυτόχρονα εξαλείφει τις πιθανότητες πρόωρης γήρανσης και εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, αφού δεν χρειάζεται πλέον να υποβληθούμε σε ώρες ηλιοθεραπείας.

Μολονότι τον πρώτο καιρό εμφάνισης των προϊόντων self tanning είχαν διατυπωθεί από το γυναικείο καταναλωτικό κοινό ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων, η επιστημονική κοινότητα παραμένει καθησυχαστική, θεωρώντας τα προϊόντα αυτομαυρίσματος μια ασφαλή εναλλακτική λύση για το μαύρισμα. Για να διαβάσετε αναλυτικά, την απάντηση της Mayo Clinic, της κορυφαίας μη κερδοσκοπικής ερευνητικής κλινικής στον κόσμο, σχετικά με την ασφάλεια των σχετικών προϊόντων πατήστε εδώ.

Επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν…

Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων self tanning όπως κρέμες, mousse και σπρέι που χαρίζουν άμεσα ένα ωραίο φυσικό μαύρισμα. Γενικότερα, αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο πιο ενυδατικό προϊόν (πχ INTERMED LUXURIOUS BRONZE SELF TANNING MIST 300ml , ή Avene Autobronzant Hydratant, 100 ml) όπως κρέμες και λοσιόν. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, ένα προϊόν σε μορφή σπρέι ή mousse μπορεί να αντισταθμίσει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας (πχ Frezyderm Self Tan Body Shape, 150ml).

Αν έχετε λευκό δέρμα πρέπει να ξεκινήσετε από την πιο ανοιχτή απόχρωση, ενώ αν η επιδερμίδα σας είναι σταρένια από την μεσαία. Σε κάθε περίπτωση αν δεν μπορείτε να αποφασίσατε τι τύπο δέρματος έχετε,  θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτείτε κάποια επαγγελματία αισθητικό που θα δώσει λύση στις απορίες σας.

Τα μυστικά της τέλειας εφαρμογής…

Πριν από την εφαρμογή του προϊόντος θα πρέπει να έχει γίνει σχολαστική αποτρίχωση, καθώς τόσο τα αποτριχωτικά προϊόντα όσο και το ξυράφι έχουν την τάση να απομακρύνουν τα προϊόντα αυτομαυρίσματος.

Η δραστική απολέπιση είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα που θα εξασφαλίσει την τέλεια εφαρμογή του προϊόντος, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Αν ξεχάσετε να κάνετε απολέπιση, πιθανότατα θα δημιουργηθούν αντιαισθητικές διχρωμίες πάνω στο δέρμα

Η προετοιμασία του δέρματος ολοκληρώνεται με εντατική και βαθιά ενυδάτωση, ιδίως σε περιοχές που εμφανίζεται ξηρότητα, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες.
Έχοντας πλέον προετοιμάσει την επιδερμίδα μας σωστά για να δεχτεί το προϊόν αυτομαυρίσματος είμαστε έτοιμοι για την εφαρμογή του. Καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί γάντια για να προφυλάξουμε τις παλάμες μας από ενδεχόμενο κίνδυνο κιτρινίσματος του δέρματος της περιοχής.

Ξεκινάμε την εφαρμογή με φορά από τα κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από τα πόδια προς τον κορμό, κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις και προσέχοντας μην παραλείψουμε  κανένα σημείο του σώματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας φροντίζουμε να απομακρύνουμε την περίσσεια του προϊόντος για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή είναι τα γόνατα και οι αγκώνες που είναι οι πιο ξηρές περιοχές του σώματος. Εκεί, θα πρέπει να προσέξουμε να εφαρμόσουμε το προϊόν με απαλές κινήσεις, ενώ για μεγαλύτερη ασφάλεια και επιτυχημένο τελικό αποτέλεσμα μπορούμε  να το «αραιώσουμε» με λίγη ενυδατική κρέμα.

Μόλις ολοκληρώσουμε την εφαρμογή, θα πρέπει να μείνουμε για αρκετή ώρα όρθιες, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι έχει στεγνώσει πλήρως το προϊόν. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να αποφύγουμε να φορέσουμε ανοιχτόχρωμα ρούχα τις αμέσως επόμενες ώρες με την εφαρμογή του προϊόντος.

Extra tip: Για επαγγελματικό αποτέλεσμα μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο κέντρο αισθητικής, όπου εφαρμόζεται η τεχνική self tanning με σπρέι. Σε μια επίσκεψη μπορείτε να εξασφαλίσετε αποτέλεσμα που θα διαρκεί για περίπου μια εβδομάδα, επιλέγοντας την απόχρωση της αρεσκείας σας.

Σχετικά προϊόντα:

InterMed Luxurious Bronze Self-Tanning Mist
Frezyderm Self Tan Body Shape, 150ml
Sunific Autobronzant de Liérac
Synchroline Tan Booster Face + Body
Avene Auto Bronzant Lait 100ml

Leave a Reply