«Μένουμε ασφαλείς» – Το σύνθημα της νέας κανονικότητας

Μένουμε Ασφαλείς

«Μένουμε ασφαλείς» – Το σύνθημα της νέας κανονικότητας
«Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε και πάνω απ’ όλα μένουμε ασφαλείς». Ένα νέο σύνθημα θα συνοδεύει την επιστροφή στη «νέα κανονικότητα», από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαΐου.


Καλούμαστε πλέον να ξαναγυρίσουμε σταδιακά, σε κάποιες από τις γνώριμες δραστηριότητές μας. Το νέο μας σύνθημα, λοιπόν, είναι «Μένουμε Ασφαλείς». Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι».
Η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει όμως και εφησυχασμό. Γι΄αυτό και όλοι μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των κανόνων υγιεινής αλλά και των αποστάσεων.


Τι κάνουμε από εδώ και πέρα…
-Κανόνες υγιεινής στο σπίτι
Τα παιδιά όπως και οι ενήλικες, πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής εντός και εκτός σπιτιού. Πρέπει λοιπόν να βγάζουν τα παπούτσια πριν μπουν σπίτι, να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους και να τρώνε υγιεινά. Επίσης πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά οι επιφάνειες, όπως και τα μπάνια. Ταυτόχρονα αερίζουμε τους χώρους του σπιτιού, ή τους επαγγελματικούς χώρους που εργαζόμαστε.


-Μετακινήσεις
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα καταστήματα, νοσοκομεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαγνωστικά κέντρα κ.α. Όσον αφορά στις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγουν οι γονείς να παίρνουν μαζί τα παιδιά ενώ αν πρέπει ο γονιός να χρησιμοποιήσει ταξί ή να μετακινηθεί με το παιδί του με ΜΜΜ πρέπει όλοι τους να φορούν υποχρεωτικά μάσκες.

Κανόνες για να παραμείνουμε ασφαλείς.


Επίσης, αποφεύγουμε τα μέρη με συνωστισμό. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, πέρα από την χρήση μάσκας, κρατάμε απόσταση 1,5-2 μέτρων από τους υπόλοιπους. Συνεχίζουμε να αποφεύγουμε τις χειραψίες.


Κρατάμε πάνω μας αντισηπτικό ή μαντηλάκια και καθαρίζουμε τα χέρια μας, προσπαθούμε να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας, και αν φτερνιστούμε ή βήξουμε, βάζουμε μπροστά τον αγκώνα μας ή ένα χαρτομάντηλο.


-Μάσκες
Η χρήση μάσκας, όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος κ.Σωτήρης Τσιόδρας, είναι υποχρεωτική σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, όπως είναι τα ΜΜΜ, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα.

Leave a Reply