Κοιμήσου και η επιδερμίδα σου θα δουλέψει! Οξέα Φρούτων.

Κοιμήσου και η επιδερμίδα σου θα δουλέψει! Οξέα Φρούτων.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να προσφέρεις στο δέρμα σου μια κούρα αναζωογόνησης μετά την ηλιακή έκθεση που είχες υποστεί το καλοκαίρι. Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει αυτό το μαγικό προϊόν που σβήνει αυτά τα σημάδια, ατέλειες, ρυτίδες, θαμπή όψη, κούραση και ατονία είναι τα οξέα φρούτων.

Τι είναι τα οξέα φρούτων; Είναι τα λεγόμενα AHA (άλφα-υδροξυοξέα) που η ονομασία τους προέρχεται από τα φρούτα. Τα πιο γνωστά είναι το μηλικό οξύ (μήλο), το γαλακτικό (ξινισμένο γάλα), το γλυκολικό (σακχαροκάλαμο), το τρυγικό οξύ (σταφύλια)και το κιτρικό οξύ (κίτρο).

Η Δράση τους:

Τα οξέα φρούτων αποκολλούν από την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα διεγείροντας μ αυτό τον τρόπο την κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας, εισχωρώντας στη βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος, ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η βελτίωση του φωτογηρασμένου, θαμπού δέρματος με λεπτές γραμμές και έτσι ανανεώνεται το δέρμα.

Το βράδυ οι κυτταρικοί μηχανισμοί του δέρματος πολλαπλασιάζονται. Αλλά με το πέρασμα των χρόνων αυτός ο φυσικός μηχανισμός κυτταρικής ανανέωσης, μειώνεται. Γι’ αυτό λοιπόν το peeling με οξέα φρούτων μας βοηθά να καταστρέψουμε τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη, αντικαθιστώντας αυτές με φυσιολογικό ιστό.

 

Το βράδυ οι κυτταρικοί μηχανισμοί του δέρματος πολλαπλασιάζονται.

Το βράδυ οι κυτταρικοί μηχανισμοί του δέρματος πολλαπλασιάζονται.

 

Προσέξτε:

Προσοχή σε επιδερμίδες που η ακμή τους είναι σε έξαρση, έχει τάση ερυθρότητας ή έντονες δυσχρωμίες. Κατά κύριο λόγο το peeling με οξέα φρούτων μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις επιδερμίδες καθώς είναι ήπιας μορφής peeling.

Κατά τη χρήση του μπορεί να αισθανθείτε ένα μικρό τσούξιμο αλλά είναι φυσιολογικό.

Το πρωί είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το δέρμα και να χρησιμοποιείτε αντιηλιακή προστασία.

Απαγορεύεται να εφαρμόζεται τους θερινούς μήνες.

Leave a Reply