Δώστε στα μάτια σας τη φροντίδα που χρειάζονται ακόμη και στο lockdown

Δώστε στα μάτια σας τη φροντίδα που χρειάζονται ακόμη και στο lockdown

Δώστε στα μάτια σας τη φροντίδα που χρειάζονται.
Aκόμη και στο
lockdown.

Αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία την οποία βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο, είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και κυρίως η υγεία μας, η οποία απειλήθηκε και εξακολουθεί να απειλείται σφόδρα. Και ύστερα ήρθε η καραντίνα, τα αλλεπάλληλα lockdown και οι τηλεδιασκέψεις.

Καθώς εδώ και ένα χρόνο δεν μπορούμε να βρεθούμε από κοντά με κόσμο, είτε κοινωνικά, είτε επαγγελματικά, οι συναντήσεις με τους αγαπημένους μας πραγματοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και η τηλεργασία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Προβλήματα από την χρήση οθόνης

Ωστόσο οι πολλές ώρες που δαπανάμε όλοι μας σε μία οθόνη, από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχουν επιβαρύνει τα μάτια μας, τα οποία χρειάζονται συστηματική φροντίδα. Η θολή όραση, η ξηροφθαλμία, το κοκκίνισμα των οφθαλμών, το τσούξιμο, ακόμη και ο πόνος, οι πονοκέφαλοι και η διπλωπία, αποτελούν συχνά συμπτώματα σε όσους απασχολούνται πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη. Επιπλέον, το άγγιγμα των ματιών αφού έχουμε χρησιμοποιήσει αντισηπτικό – το οποίο έχει γίνει δεύτερη φύση μας – ενδέχεται να δημιουργήσει καύσο στα μάτια μας.

blog-health-eyes

Για να ξεκουράσουμε τα μάτια μας, επιβάλλεται να κάνουμε μικρά διαλείμματα και να στέλνουμε το βλέμμα μας μακριά.

Πως αντιμετωπίζονται;

Επιβάλλεται λοιπόν, να κάνουμε μικρά διαλείμματα και να στέλνουμε το βλέμμα μας μακριά. Όμως, επειδή η διαδικτυακή εργασία δεν τελειώνει ποτέ, καλό είναι το διάστημα αυτό, να χρησιμοποιούμε προϊόντα τα οποία μας ανακουφίζουν και δημιουργούν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την προστασία των ματιών μας.

Θα πρέπει ως εκ τούτου να χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση οφθαλμικές σταγόνες για ενυδάτωση, λίπανση, επούλωση και ανακούφιση των οφθαλμών με υαλουρονικό οξύ, το οποίο βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας. Αντίστοιχα, άμεση ανακούφιση και αναζωογόνηση προσφέρουν οι σταγόνες που περιέχουν φυτικά συστατικά αμαμελίδας και ευφρασίας σε συνδυασμό με αποσταγμένο νερό χαμομηλιού, προκειμένου να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε επίσης, είναι ότι εφόσον χρησιμοποιηθεί επικουρικά εξειδικευμένος αφρός καθαρισμού στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων των βλεφάρων, τότε το αποτέλεσμα θα είναι άριστο.

Ένας καθαριστικός αφρός, ο οποίος θα περιέχει υδατικό απόσταγμα χαμομήλιού και ευφρασίας, αποτελεί την ιδανική λύση για πραγματικά καθαρά, ενυδατωμένα και ξεκούραστα βλέφαρα. Ας μην ξεχνάμε πως συχνά η παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή, ενδεχομένως να προκαλεί διάφορες εκκρίσεις από τα μάτια, τις οποίες πρέπει και μπορούμε εύκολα να απομακρύνουμε.

Στο φαρμακείο της γειτονιάς μας επίσης, θα βρούμε οφθαλμομάντηλα για καθαρισμό και ανακούφιση των ερεθισμένων, κουρασμένων και ξηρών βλεφάρων.

Εάν χρειαζόμαστε μία ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για τα πολύτιμα αλλά κουρασμένα μάτια μας, τότε, θα χρησιμοποιήσουμε μάσκες, ειδικά σχεδιασμένες για τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη Ε, επιλεγμένα φυτικά εκχυλίσματα όπως το χαμομήλι, το πράσινο τσάι, η αλόη και το εκχύλισμα μολόχας, με ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, είναι βέβαιον, ότι όχι μόνο θα ανακουφίσουν τα μάτια μας, αλλά επιπλέον θα ενυδατώσουν την γύρω περιοχή και θα νοιώσουμε πολύ όμορφα.

Οι τηλεδιασκέψεις ίσως ήρθαν για να μείνουν, η πανδημία άλλαξε τον κόσμο και τις κοινωνικές μας συμπεριφορές. Επομένως, η εντατική φροντίδα για τα μάτια μας δεν πρέπει να σταματά ποτέ… Είναι ένα καθημερινό δώρο από εμάς προς τον εαυτό μας!

Leave a Reply