Ένα υγιές στόμα και η σωστή φροντίδα των δοντιών, σήμα κατατεθέν ενός υγιούς σώματος

Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας

Ένα υγιές στόμα και η σωστή φροντίδα των δοντιών, σήμα κατατεθέν ενός υγιούς σώματος

Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας «Συμβουλές για τη φροντίδα των παιδικών δοντιών» 

Ένα υγιές στόμα και η καλή υγεία δοντιών, αντανακλά και σε ένα υγιές σώμα, επισημαίνουν όλοι οι επιστήμονες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε από πολύ μικρή ηλικία.

Και επειδή οι καλές συνήθειες κτίζονται από την μικρή ηλικία, καλό είναι να μάθουμε στα παιδιά μας όχι μόνο να βουρτσίζουν τα δόντια τους αλλά και να τα φροντίζουν με συνέπεια και πειθαρχία.

Ένα υγιές στόμα και η σωστή φροντίδα των δοντιών

Ένα υγιές στόμα και η σωστή φροντίδα των δοντιών, σήμα κατατεθέν ενός υγιούς σώματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, αξίζει να έχουμε υπόψιν μας τα εξής βήματα:

1] Βουρτσίζουμε τα δόντια μας καθημερινά, μετά από κάθε γεύμα και ιδιαίτερα μετά από ένα γεύμα που περιέχει πολλά σάκχαρα.

2] Επιλέγουμε μία φθοριούχο οδοντόπαστα ειδικά σχεδιασμένη για την καθημερινή προστασία και την ενδυνάμωση των ευαίσθητων παιδικών δοντιών.

3] Επιλέγουμε μία οδοντόπαστα, με φθόριο από οργανικά μόρια, για καλύτερη απορρόφηση σε σχέση με αντίστοιχες ανόργανες ενώσεις, ώστε να προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα. Επίσης, καλό είναι να περιέχει και ξυλιτόλη, ένα φυσικό γλυκαντικό, που προστατεύει καθημερινά τα δόντια από τα οξέα που προκαλούν τερηδόνα και προλαμβάνει τον σχηματισμό της μικροβιακής πλάκας.

4] Αποφεύγουμε η οδοντόπαστα να περιέχει οινόπνευμα και Parabens, ωστόσο φροντίζουμε η σύνθεσή της, να δυναμώνει και τα ούλα εκτός από τα δόντια, και να έχει ωραία γεύση που αγαπούν πολύ τα παιδιά, όπως για παράδειγμα μπανάνα.

5] Για νεογιλά δόντια αλλά και ευαίσθητα βρεφικά ούλα, επιλέγουμε μία οδοντόπαστα που περιέχει μαλακτικούς παράγοντες, για σωστή και ήπια περιποίηση αλλά χωρίς φθόριο.

6] Ολοκληρώνουμε την στοματική φροντίδα με ένα φθοριούχο στοματικό διάλυμα καθημερινής χρήσης. Ιδανικά θα πρέπει να περιέχει φθόριο που ενδυναμώνει τα δόντια και λόγω της ειδικής του σύστασης αναστέλλει τη δημιουργία της μικροβιακής πλάκας, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιοχές που δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα.

7] Και όταν έχουμε ένα βρέφος, το οποίο αντιμετωπίζει δυσφορία στα πονεμένα του ούλα, τότε η βέλτιστη λύση είναι μία ειδικά σχεδιασμένη και ασφαλής γέλη από φυτικά συστατικά, για την ανακούφιση των βρεφικών ούλων από τα συμπτώματα της πρώτης οδοντοφυΐας.

Τα παιδιά μας κάποτε θα μεγαλώσουν και τότε θα μας ευγνωμονούν, που τους διδάξαμε να φροντίζουν την στοματική τους κοιλότητα με συνέπεια και με τα σωστά προϊόντα.

Leave a Reply