Simple life: Γιατί εμείς δημιουργούμε περίπλοκες καταστάσεις

Simple life

Simple life: Γιατί εμείς δημιουργούμε περίπλοκες καταστάσεις

Η ζωή από μόνη της δεν είναι τόσο πολύπλοκη, όσο την διαμορφώνουμε με τις συνήθειες μας και τον τρόπο ζωής που επιλέγουμε. Μπορούμε να  απλοποιήσουμε τα πάντα, εφαρμόζοντας κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Δεν χρειάζεται να τις κάνουμε όλες αμέσως, αλλά σταδιακά να αρχίσουμε και θα παρατηρήσουμε μια θετική αλλαγή στη διάθεσή μας και τον τρόπο σκέψης μας.

 

Μπορούμε να  απλοποιήσουμε τα πάντα, εφαρμόζοντας κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Μπορούμε να απλοποιήσουμε τα πάντα, εφαρμόζοντας κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

 

Αυτά είναι από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν καθημερινά για να “δυσκολέψουν” τη ζωή τους. Οπότε ξεκίνα να απομακρύνεις αυτές τις συνήθειες μία κάθε φορά, και μπορείς να περιμένεις ένα πιο φωτεινό και χαλαρό μέλλον.

  1. Προσπαθείς να είσαι τέλειος συνέχεια!

Όλοι κάνουν λάθη και αυτό είναι αποδεκτό. Κάνοντας τα πάντα για να είσαι τέλειος συνέχεια, θα αυξήσεις τα επίπεδα άγχους σου και η ζωή θα σε προσπεράσει καθώς εσύ προσπαθείς να φτάσεις το ανέφικτο! Τα λάθη είναι μια φυσιολογική πλευρά της ύπαρξης μας και θα σε μάθουν πολλά. Άρα η παραδοχή ότι πάντα θα υπάρχουν ατέλειες είναι ένα ΒΗΜΑ στη σωστή κατεύθυνση και θα σε βοηθήσει να απολαμβάνεις την κάθε μέρα. Ας τσαλακωθείς, δεν έγινε και τίποτα!

 

Κάνοντας τα πάντα για να είσαι τέλειος συνέχεια, θα αυξήσεις τα επίπεδα άγχους σου.

Κάνοντας τα πάντα για να είσαι τέλειος συνέχεια, θα αυξήσεις τα επίπεδα άγχους σου.

 

  1. Βάζεις προθεσμίες στους στόχους σου!

Το να γνωρίζεις τι θέλεις από τη ζωή είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς και το να θέτεις στόχους, μαζί σε βοηθούν στο να είσαι προσανατολισμένος και συγκεντρωμένος. Βάλε μια ξεκάθαρη προθεσμία στους στόχους σου, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου, αν δεν λειτουργήσει το deadline σου. Η ζωή είναι απρόβλεπτη  και ο,τιδήποτε μπορεί να ανατρέψει και τα καλύτερα πλάνα. Προσέγγισε τα πράγματα ανέμελα και δούλεψε για τα όνειρά σου χωρίς να πιέζεις έξτρα τον εαυτό σου.

  1. Αναβάλεις συνέχεια.

Όταν είσαι παραγωγικός, αυτό μπορεί να σε ανεβάσει και να σου δώσει ψυχική ευεξία. Αν δεν σταματήσεις να είσαι τεμπέλης, θα κάνεις τη ζωή σου πιο πολύπλοκη από όσο νομίζεις. Βρες μια δραστηριότητα που σου προσφέρει χαρά και επιδίωξε να ασχολείσαι με αυτή. Αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι, ξεκίνα ένα σπορ. Αν σου αρέσει να ζωγραφίζεις, άρπαξε το πινέλο σου και κάντο. Θα δεις τη διάθεσή σου να βελτιώνεται και θα νιώθεις σύντομα ικανοποιημένος με τον εαυτό σου.

  1. Λες ναι στα πάντα.

Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη, με πίεση και άγχος, συμφώνησε με όλα και με όλους, ακόμα και όταν δεν θέλεις να το κάνεις ή δεν σε εκφράζει. Άλλωστε θα πεις ναι σε αυτά που σε αγχώνουν. Άρα, μάθε πως να λες όχι και επικεντρώσου στα δικά σου και τις δραστηριότητές σου. Είναι οκ να φέρεσαι εγωιστικά και να δημιουργείς ένα πρόγραμμα που πραγματικά απολαμβάνεις!

  1. Ξοδεύεις λεφτά απερίσκεπτα.

Ξοδεύουμε λεφτά σε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε. Κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να αγοράσεις κάτι, αναρωτήσου : το χρειάζομαι πραγματικά αυτό? Θα το χρησιμοποιήσω? Αυτό θα σε σώσει από το να χαλάς τα λεφτά σου, γιατί οι πιθανότητες είναι ότι έχεις ήδη μια γεμάτη γκαρνταρόμπα ή ένα iPad που δουλεύει μια χαρά. Μπορεί να έχεις πιο σημαντικά έξοδα για τα οποία χρειάζεσαι αυτά τα λεφτά!

 

Άλλαξε μία από τις συνήθειές σου και θα δεις τη διαφορά.

Άλλαξε μία από τις συνήθειές σου και θα δεις τη διαφορά.

 

Βήμα βήμα μπορείς να τα καταφέρεις να κάνεις αυτές τις αλλαγές. Δεν μπορείς να τις απομακρύνεις όλες από τη ζωή σου σε μια μέρα, όπως δεν τις απέκτησες αυτές τις συνήθειες σε μια μέρα. Άλλαξε μία και θα δεις διαφορά. Όταν την έχεις πραγματικά αφαιρέσει από τη ζωή σου, συνέχισε με κάποια άλλη που σε ενοχλεί ή σου δημιουργεί προβλήματα. Θα δεις διαφορά, θα παρατηρήσεις ότι προχωράει και αυτή η διαδικασία θα σε γλυκάνει!

Για μένα το γοητευτικό όχι είναι ένα θέμα που δουλεύω. Ναι απαντάω πολλές φορές γιατί βαριέμαι να μπω στη διαδικασία να βρω δικαιολογίες για το όχι. Σε δεύτερη ανάγνωση όμως, γιατί δεν θέλω να πιεστώ και προτιμώ να ακολουθήσω το δικό μου πρόγραμμα, περνάω στο όχι με αποτέλεσμα οι άλλοι να εκνευρίζονται. Εγώ πάντως όχι, αφού δεν μου αρέσει να καταπιέζομαι. Γράψε μας ποια είναι η δική σου συνήθεια που θα κάνει τη ζωή σου πιο απλή αν απαλλαγείς από αυτή….

Leave a Reply