«Οδηγός ευτυχίας για το 2016»!

Οδηγός ευτυχίας για το 2016

«Οδηγός ευτυχίας για το 2016»!

Παραδοσιακά ο ερχομός της νέας χρονιάς μας γεμίζει αισιοδοξία και γίνεται καταλύτης των αλλαγών που θέλουμε να δουν να συμβαίνουν στη ζωή μας. Τώρα, που όλοι κάναμε τον απολογισμό μας για την χρονιά που πέρασε είναι καιρός να καταστρώσουμε τον προσωπικό μας «οδηγό ευτυχίας» για το 2016, έναν οδηγό με απλά πράγματα που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα και να νιώθουμε χαρούμενοι. Οι Αμερικανοί ονομάζουν αυτή τη διαδικασία «New Year’s Resolutions» (αποφάσεις για την νέα χρόνια). Εγώ πάλι τις γραμμές που ακολουθούν θα ήθελα να τις διαβάσετε ως ένα νέο πρόσταγμα ζωής για να δίνουμε αξία στη κάθε στιγμή της ζωής μας. «To make each day count» είχε πει ο Leonardo di Caprio στον θρυλικό «Τιτανικό» και σε αυτό το πνεύμα, το blog του pharmacyline.gr σας παρουσιάζει τον δικό του μίνι οδηγό ευτυχίας…

Ζήστε την Στιγμή

Ζήστε την Στιγμή

 1. Θα τρέφομαι σωστά: Η καλή διατροφή είναι σύμμαχος της καλής υγείας και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.
 2. Θα κάνω κάτι για μένα: σπορ, χόμπι, εθελοντικές δράσεις … ο,τιδήποτε σας φέρνει σε επαφή με τις εσωτερικές σας ανάγκες και σας δίνει χαρά και πληρότητα.
 3. Θα χαμογελάω περισσότερο: Το γέλιο απελευθερώνει ενδορφίνες στον οργανισμό μας και συμβάλλει στην ευφορία. Γελάστε με τα αστεία, αλλά και τα στραβοπατήματά σας. Και όπως λέει η αγαπημένη μου συγγραφέας να σταμπάρετε τις εξόδους κινδύνου στη ζωή σας…να θυμάστε ότι πάντα υπάρχει και παρακάτω και να μην σταματάτε να ονειρεύεστε…
 4. Θα λέω πιο συχνά ευχαριστώ: Για τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας, για την δουλειά σας, για το ότι είστε υγιείς, για όλα όσα έχετε και τα θεωρείτε δεδομένα.
 5. Θα παίζω: Φέτος, βγάλτε στην επιφάνεια το παιδί που κρύβετε μέσα σας. Παίξτε με τα παιδιά σας, τα ανίψια σας, χαρείτε τις βόλτες με το κατοικίδιο σας και βρείτε χρόνο να περνάτε καλά. Ακριβώς, όπως κάναμε όταν ήμαστε παιδιά.
 6. Θα βάλω νέους στόχους: Από το να κόψετε το κάπνισμα, μέχρι να μάθετε εκείνη την ξένη γλώσσα που πάντα αγαπούσατε, αλλά ποτέ δεν βρίσκατε χρόνο…τώρα είναι η στιγμή…οι στόχοι είναι το κίνητρο για να είμαστε σε εγρήγορση και να γινόμαστε καλύτεροι.
 7. Θα είμαι πιο κοντά στους ανθρώπους: Βρείτε χρόνο για τους φίλους, τους γονείς σας, ανθρώπους που αγαπάτε, αλλά οι υποχρεώσεις σας κρατάνε σε απόσταση και πείτε «ναι» σε νέους ανθρώπους στη ζωή σας … γνωρίστε καινούριους φίλους και προσθέστε νέες εμπειρίες στο χάρτη της καθημερινότητας σας.
 8. Θα κοιμάμαι σωστά: Για να νιώθετε ήρεμοι και γεμάτοι ενέργεια. Για να έχετε όρεξη να γεμίζετε με δράσεις την μέρα σας.
 9. Θα γυμνάζομαι: Η άσκηση λειτουργεί αγχολυτικά, σας φέρνει σε επαφή με το σώμα σας και βελτιώνει την εξωτερική σας εμφάνιση, αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή σας.
 10. Θα ζω τη στιγμή: Γιατί η ευτυχία είναι στιγμές, στιγμές που νιώθεις ότι δεν σου λείπει τίποτα. Μην προσπερνάτε τις όμορφες στιγμές, εγκλωβίζοντας τον εαυτό σας στον «φόβο του αύριο». Ζήστε το παρόν!
 11. Θα σκέφτομαι θετικά: Ακόμα και οι δυσκολίες μπορεί να γίνουν πολύτιμες εμπειρίες αν μέσα από αυτές διδαχθείτε και βγείτε πιο δυνατοί.
 12. Θα χαρίζω αγκαλιές: Έρευνες δείχνουν ότι οι αγκαλιές απελευθερώνουν ενδορφίνες και αμέσως μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Μην περιμένετε από τους άλλους…κάνετε εσείς την αρχή!
Χαρίστε Αγκαλιές

Χαρίστε Αγκαλιές

Ο καθένας από εμάς είναι συγγραφέας της προσωπικής του αυτοβιογραφίας. Ακόμα κι αν συμβαίνουν πράγματα που μερικές φορές μοιάζουν να μας υπερβαίνουν να θυμάστε ότι αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα. Μια σπουδαία ακαδημαϊκός μου είχε πει κάποτε ότι η ζωή μοιάζει με ένα κέικ πικραμύγδαλο, δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει κάθε κομμάτι…το πικρό εναλλάσσεται με το γλυκό…το σημαντικό είναι όμως να μην σταματάς, αλλά να ελπίζεις και να περιμένεις με λαχτάρα το επόμενο κομμάτι…

 

Leave a Reply