ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Πολλές φορές ίσως έχετε αναρωτηθεί για το τι είναι το ορθοπεδικό υπόδημα και ποια η διάφορά του κυρίως από το ανατομικό υπόδημα. Η διαφορά είναι αισθητή από ένα απλό ζευγάρι παπουτσιών.

Ορθοπεδικά Υποδήματα

Ορθοπεδικά υποδήματα λοιπόν είναι αυτά που το πέλμα τους είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να διορθώσουν ή να βελτιώσουν ορθοπεδικές δυσμορφίες. Να υποστηρίζουν μυϊκές αδυναμίες και να απαλύνουν τον πόνο. Τα ορθοπεδικά παπούτσια μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και υποβοήθεια της κινητικής λειτουργίας και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καλύτερη κίνηση του ποδιού. Γενικότερα βελτιώνουν την ποιότητα βάδισης και, κατ’ επέκταση, την ποιότητα ζωής μας, αφού ουσιαστικά, εκτός του ότι δεν επιτείνουν το πρόβλημα, φροντίζουν λόγω του ειδικά κατασκευασμένου πέλματός τους να θεραπεύουν ή να βελτιώνουν τα προβλήματα των ποδιών. Ορισμένες περιπτώσεις που η χρήση ορθοπεδικών υποδημάτων θεωρείται απαραίτητη, είναι οι ακόλουθες:

-Τενοντίτιδα Αχιλλείου

-Κότσι – Βλαισός μέγας δάκτυλος

-Κάλοι – Σκληρύνσεις

-Πλατυποδία

-Κοιλοποδία

-Ραιβοποδία

-Μεταταρσαλγία

-Άκανθα πτέρνας

-Οστεοαρθρίτιδα

-Σφυροδακτυλία

-Ρευματοειδής αρθρίτιδα

-Νεύρωμα Mortons

-Aνισοσκελεία

Τα ορθοπεδικά και ανατομικά παπούτσια βελτιώνουν την ποιότητα βάδισης και, κατ' επέκταση την ποιότητα ζωής μας.

Τα ορθοπεδικά και ανατομικά παπούτσια βελτιώνουν την ποιότητα βάδισης και, κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής μας.

 

Ανατομικά Υποδήματα

Τα ανατομικά παπούτσια δεν προσφέρονται για άτομα που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα πόδια. Είναι ειδικά κατασκευασμένα υποδήματα με ανατομικό πέλμα που επιτρέπει την καταπόνηση του ποδιού, χωρίς να δημιουργούνται σε αυτό επιπλέον προβλήματα. Είναι η καλύτερη λύση για άτομα που επιζητούν άνεση και δεν έχουν ιδιαίτερες παραμορφώσεις στα πέλματα τους. Έχουν συνήθως μαλακό πάτο για την απορρόφηση κραδασμών και σχετική ευρυχωρία για την αποφυγή πιέσεων στο πέλμα. Είναι ελαφριά και τα σχέδια τους είναι πολλά και ευπαρουσίαστα. Για να το πούμε απλά, τα ανατομικά παπούτσια διατηρούν τα πλεονεκτήματα που έχει ένα καλό, άνετο, κοινό παπούτσι και, παράλληλα, τα ενισχύουν στο μέγιστο βαθμό.

Και τα ορθοπεδικά και τα ανατομικά υποδήματα χρησιμοποιούνται από πολλούς επαγγελματίες που η εργασία τους απαιτεί ορθοστασία, ή κίνηση, αφού η καταπόνηση στα πόδια με αυτά τα υποδήματα είναι πολύ λιγότερη. Επίσης, πολλά από αυτά τα υποδήματα, έχουν αφαιρούμενα πέλματα, ώστε να είναι δυνατή ή αντικατάστασή τους με πέλματα ειδικών προδιαγραφών αναλόγως του προβλήματος του κάθε ποδιού.

Στην κατηγορία των ειδικών αυτών υποδημάτων, μπορούμε να βάλουμε και τα παπούτσια για διαβητικούς που πρέπει να είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε: να αποτρέπουν τις πελματιαίες και ραχιαίες υπερβολικές πιέσεις και τριβές, να διαμοιράζουν τις φορτίσεις σε όλο το μήκος των πελμάτων και να προστατεύουν το πέλμα αποτρέποντας τη δημιουργία ελκών.

Τέλος απλά παπούτσια θεωρούνται αυτά που δεν έχουν καθόλου προδιαγραφές όσον αφορά το πέλμα τους και την προστασία του ποδιού.

Leave a Reply