«Κόψτε τον βήχα»… στον βήχα!

βηχας

«Κόψτε τον βήχα»… στον βήχα!

Αποτελεί την ασπίδα του αναπνευστικού μας συστήματος, αν και συχνά μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό σύμπτωμα που δυσκολεύει την καθημερινότητά μας και μπορεί να αποβεί σε πραγματικό εφιάλτη για τον ύπνο μας. Ο λόγος για τον βήχα, που καιροφυλακτεί αυτή την εποχή. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που οι περισσότεροι από εμάς στην προσπάθεια μας να ξεφορτωθούμε τα ενοχλητικά συμπτώματα ενός συναχιού ή μιας ίωσης καταφεύγουμε στη λύση του σιροπιού.

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο βήχας είναι δύο ειδών. Στη μία περίπτωση συνοδεύεται από απόχρεμψη (φλέγματα) και λέγεται παραγωγικός. Στην περίπτωση του παραγωγικού βήχα δεν πρέπει να χορηγείται αντιβηχικό σιρόπι, γιατί εδώ ο οργανισμός χρησιμοποιεί το βήχα για να απομακρύνει μέσα από τα φλέγματα τα μικρόβια που έχουν προσβάλει το αναπνευστικό. Συνεπώς, ο βήχας αυτός δεν πρέπει να καταστέλλεται. Γι’ αυτό, τα σιρόπια που χορηγούνται σε αυτή την περίπτωση στοχεύουν να ρευστοποιήσουν τα φλέγματα, για να αποβάλλονται ευκολότερα. Τα σιρόπια αυτής της μορφής λέγονται αποχρεμπτικά ή βλεννολυτικά (και όχι αντιβηχικά).

Η άλλη περίπτωση είναι ο βήχας που μας ταλαιπωρεί να είναι ξηρός .Εδώ χορηγείται αντιβηχικό σιρόπι με στόχο να σταματήσει ή να περιοριστεί ο βήχας, που κατά περιπτώσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστικός και για τον φάρυγγα.

βηχας-σιρόπι

Επίμονος βήχας

Μάλιστα, οι φαρμακευτικές εταιρείες επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε λύσεις από το «φαρμακείο της φύσης» παρασκευάζοντας φυσικά σιρόπια που εκμεταλλευόμενα τις θεραπευτικές ιδιότητες φυσικών συστατικών με καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως το μέλι, ο μάραθος και το θυμάρι κατορθώνουν να καταστείλουν τον βήχα, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Και να θυμάστε πάντα ότι ο βήχας που προέρχεται από κρυολόγημα ή γρίπη μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρεις εβδομάδες. Αν συνεχιστεί για περισσότερες μέρες, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, γιατί υπάρχει κίνδυνος να έχουν αναπτυχθεί σοβαρότερες παθήσεις του αναπνευστικού, όπως η βρογχίτιδα και η πνευμονία. Επιπλέον, επίμονος βήχας μπορεί να κρύβει και άλλες ασθένειες, όπως άσθμα, ιγμορίτιδα και αλλεργίες που η έγκαιρη διάγνωσή τους εγγυάται και την καλύτερη πρόγνωση.

Σχετικά Προϊόντα:

Aboca Grintus Φυτικό σιρόπι το μοναδικό για ξηρό και παραγωγικό βήχα, για ενήλικες και παιδιά από ενός έτους

Κορρές Σιρόπι Αντιβηχικό Φυτικό

Power Health Herbomel Φυτικό σιρόπι για το βήχα και το κρυολόγημα με Σαμπούκο

A. Vogel Drosinula Αποχρεμπτικό σιρόπι

Leave a Reply