POMI-T ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

POMIT ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Το Pomi-T είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ένα ευρύ φάσμα φυτικών πολυφαινολών που υπάρχουν φυσικά μέσα σε τέσσερις ανεπεξέργαστες τροφές, καθαρισμένες και στη συνέχεια συμπιεσμένες σε ένα χάπι για την ημερήσια πρόσληψη με ένα βολικό τρόπο. Το μείγμα του από σπόρους ροδιού, πράσινο τσάι, μπρόκολο και κουρκούμη (turmeric), επιλέχθηκε από μια ομάδα επιστημόνων και διατροφολόγων με την καθοδήγηση ενός κορυφαίου Βρετανού Ογκολόγου, μετά από μια εκτενή εξέταση πληροφοριών του εθνικού εργαστηρίου και δημοσιευμένων κλινικών στοιχείων.
Το Pomi-T σχεδιάστηκε από μια ομάδα ειδικών για την υγεία και την ευεξία καθοδηγούμενη από την Βρετανική Ογκολογική Ένωση «Γιατροί της Χρονιάς». Ελέγχθηκε με μια αυστηρή επιστημονική μελέτη – Μια ελεγχόμενη τυφλή διπλή μελέτη, κατευθυνόμενη από το Εθνικό Δίκτυο Ερευνών. Τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν παγκοσμίως σαν ολοκληρωμένη παρουσίαση στο ASCO 2013.
Το διατροφικό συμπλήρωμα από ανεπεξέργαστες τροφές πλούσιο σε πολυφαινόλες Pomi-T, έχει αποδειχθεί ότι έχει μια άμεση αντικαρκινική επίδραση σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη.

Περίληψη της διπλής τυφλής, ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο, τυχαιοποιημένης μελέτης του Εθνικού Δικτύου Έρευνας για τον Καρκίνο.

Οι πλούσιες σε πολυφαινόλες τροφές, όπως το ρόδι, το πράσινο τσάι, η κουρκούμη και το μπρόκολο, έχουν δείξει αντικαρκινική δράση σε εργαστηριακές μελέτες. Στους ανθρώπους, μελέτες παρατήρησης συσχέτισαν την κατανάλωσή τους με τον χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Η συγκέντρωση αυτών των τροφών μέσα σε μία κάψουλα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσουμε την πρόσληψη πολυφαινολών ενός ατόμου, αλλά μέχρι τώρα κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει αυτά τα οφέλη για την υγεία ή τους δείκτες εξέλιξης του καρκίνου.

Σε αυτήν την έρευνα που ενέκρινε η βρετανική κυβέρνηση, 203 άνδρες με καρκίνο του προστάτη, που αντιμετωπίστηκε με πρωταρχική ενεργή επιτήρηση ή παρατηρήθηκε υποτροπή του PSA μετά από ακτινοθεραπεία ή χειρουργείο, τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν Pomi-T ή ένα εικονικό φάρμακο. Μετά από 6 μήνες, υπήρχε μια διαφορά 63% στον βαθμό αύξησης του PSA ανάμεσα στις δύο ομάδες, το οποίο ήταν ιδιαίτερα στατιστικά σημαντικό. Αυτά τα ευρήματα έχουν πιθανόν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δείχνουν ότι η τακτική λήψη του Pomi-T εμποδίζει την εξέλιξη και μάλιστα με μόνο 2 κάψουλες την ημέρα.

Τα οφέλη από τις πολυφαινόλες: Δίαιτες πλούσιες σε πολυφαινόλες, τα φυσικά φυτοχημικά που υπάρχουν σε υγιεινές τροφές, έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως η άνοια, η υψηλή χοληστερόλη, η αρθρίτιδα, οι καρδιακές παθήσεις, η γήρανση του δέρματος και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας [Denny, Elments, Karppi, Rezai-Zadeh, Porrini]. Καλά σχεδιασμένες πληθυσμιακές μελέτες έχουν συνδέσει επίσης την τακτική πρόσληψή τους με χαμηλότερο κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου όπως του μαστού [Hu], του παγκρέατος [Banim], του οισοφάγου [Sun], των ωοθηκών [Wu , Tung], του προστάτη [Giovannucci, Chaoyang, Joseph] και του καρκίνου του δέρματος [Heinen].

Οι αντικαρκινικές επιδράσεις των πολυφαινολών, ωστόσο, δεν σταματούν μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Επιζώντες του καρκίνου του μαστού, που έτρωγαν φρούτα, λαχανικά, σόγια και πράσινο τσάι πλούσια σε πολυφαινόλες, βρέθηκαν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά υποτροπής [Pierce, Buck, Boyapati, Ogunleye]. Τα άτομα με καρκίνο του δέρματος, τα οποία λάμβαναν μεγάλες ποσότητες από πράσινα φυλλώδη λαχανικά και μπρόκολο, είχαν χαμηλότερα επίπεδα δημιουργίας νέου καρκίνου [Heinen]. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής που περιλαμβάνει διατροφή πλούσια σε πολυφαινόλες έχει συνδεθεί με βραδύτερο ρυθμό εξέλιξης του PSA σε άνδρες με βραδείας εξέλιξης καρκίνο του προστάτη [Ornish].

Πώς οι πολυφαινόλες ασκούν την αντικαρκινική τους δράση;
Η πιο συχνά αναφερόμενη αντικαρκινική επίδραση των πολυφαινολών είναι μέσω των αντι-οξειδωτικών ιδιοτήτων τους, προστατεύοντας το DNA από την οξειδωτική φθορά που προέρχεται από καρκινογόνες ουσίες που καταναλώνουμε ή από το περιβάλλον. [Porrini, Parada, McLarty, Sonn]. Οι πολυφαινόλες έχουν, ωστόσο, πολυάριθμες άλλες σημαντικές ιδιότητες ανάλογα με την φυτική πηγή τους:

Πράσινο και μαύρο τσάι, πλούσιο σε επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την δεκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, ένα ένζυμο που σηματοδοτεί τα κύτταρα να παρακάμπτουν την απόπτωση [McLarty, Porrini, Liao]. Το πράσινο τσάι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του μαστού και του προστάτη, εμποδίζουν την αποδιαφοροποίηση και την αγγειογένεση [Yang].

Η Κουρκουμίνη δίνει στην κουρκούμη το κίτρινο χρώμα της, επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη αναστέλλοντας τον κυτταρικό κύκλο, αυξάνοντας την απόπτωση, εμποδίζοντας την εισβολή και τη μετανάστευση των κυττάρων [Somasundaram, Shah, Zhang, Iqbal]. Αναστέλλει τη δράση της κινάσης τυροσίνης του EGFR [Dorai], έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με την παρέμβαση του cox-Ι [Handler] και αναστέλλει την ανάπτυξη των βλαστικών κυττάρων που οδηγούν σε καρκίνο του μαστού χωρίς να βλάπτουν τα φυσιολογικά κύτταρα του μαστού [Kakarala].

Το Ρόδι, πλούσιο σε ελλαγικό οξύ, αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και επάγει την απόπτωση σε εργαστηριακές μελέτες [Retitig, Lansky, Malik, Khan, Barber, Choi]. Στις κυτταρικές γραμμές του καρκίνου του μαστού, αυξάνει τους δείκτες της προσκόλλησης των κυττάρων και μειώνει τη μετανάστευση, τα οποία συνδέονται με τη μετάσταση [Rocha, Wang].

Το Μπρόκολο, πλούσιο σε ισοθειοκυανικό και σουλφοραφάνη, εμποδίζει την ανάπτυξη και προωθεί την απόπτωση των καρκινικών κυττάρων [Sarkar]. Στους ανθρώπους, η τακτική πρόσληψη ρυθμίζει προς τα κάτω τα γονίδια που συνδέονται με την ανάπτυξη του καρκίνου και ρυθμίζει προς τα πάνω τα γονίδια που συνδέονται με την καταστολή του καρκίνου, ιδιαίτερα στο 50% του πληθυσμού που φέρουν ένα μεταλλαγμένο γονίδιο γλουταθειόνης S-τρανσφεράσης [Gasper, Moysich, Joseph, Heinen].

Συστατικά
Συνιστώμενη δόση: μία κάψουλα δύο φορές ημερησίως.
Ποσότητα ανά κουτί: 60 κάψουλες

Κάψουλα: Ζελατίνη (Halal, Kosher)

Παρασκευάζεται στην Αγγλία για την Nature Medical products.
Η παρασκευή του γίνεται με αυστηρή καθοδήγηση διασφάλισης ποιότητας από το FDA και την ΕΕ. Δεν περιέχει χρώματα, άρωμα, συντηρητικά, παράγοντες διόγκωσης ή χηλίωσης αλλά έχει μια κάψουλα ζελατίνης (Κοσέρ και Χαλάλ).

Πηγή: www.amhealth.biz

Leave a Reply