Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις για να χάσεις ένα κιλό;

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις για να χάσεις ένα κιλό;

Το περπάτημα μπορεί να μην είναι η πιο σκληρή άσκηση, αλλά σίγουρα είναι η πιο ασφαλής. Αποτελεί επίσης μια πρώτης τάξεως άσκηση που συμβάλει τα μέγιστα τόσο στη σωματική και τη ψυχική υγεία, όσο και στην απώλεια των περιττών κιλών. Ανάλογα με το πόσο συχνά περπατάτε, μπορείτε να καταφέρετε να χάσετε εύκολα ακόμα και μισό κιλό ανά εβδομάδα ή και περισσότερο. Αν δηλαδή προσθέσετε στην καθημερινότητά σας επιπλέον περπάτημα, από αυτό που ήδη κάνετε, μπορείτε ανά μήνα να χάνετε 2 κιλά μόνο από το περπάτημα αυτό. Χωρίς να ξοδέψετε ώρες ούτε σε γυμναστήρια, ούτε σε εξαντλητικές δίαιτες. Εκτός των άλλων το περπάτημα συστήνεται για την βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας.

 

Δεν έχει σημασία που θα πας, αλλά το να περπατάς.

Δεν έχει σημασία που θα πας, αλλά το να περπατάς.

 

Πλεονεκτήματα του περπατήματος.

Γενικότερα, τα πλεονεκτήματα του περπατήματος είναι πολλά και σημαντικά:
-Ομαλή καρδιαγγειακή υγεία και κυκλοφορική λειτουργία.
– Έλεγχος διαβήτη.
-Μείωση της αρτηριακής πίεσης.
-Μυϊκή ενδυνάμωση.
-Καύση θερμίδων και έλεγχος σωματικού βάρους.
-Αντιμετώπιση του στρες και τόνωση της διάθεσης.

 

Το περπάτημα με παρέα, είναι πάντα πιο ευχάριστο.

Το περπάτημα με παρέα, είναι πάντα πιο ευχάριστο.

 

Μετρήσεις και υπολογισμοί.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίτε με το περπάτημα εξαρτάται από το σωματικό σας βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο περπατάτε. Κατά μέσο όρο, αν βαδίζετε με μέση ταχύτητα 6,0 χλμ/ώρα μπορείτε να κάψετε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα. Για να βαδίσετε αυτά τα 6 χιλιόμετρα, έχετε κάνει κατά μέσο όρο 9.000 βήματα, αφού πάλι κατά μέσο όρο, με μέσο βήμα, ένας μέσος σε ύψος άνθρωπος, κάνει το χιλιόμετρο 1.500 βήματα.

Αν υπολογίζουμε λοιπόν, πως για να χάσουμε ένα κιλό, χρειάζεται να κάψουμε 7.000 θερμίδες, τότε αναλογικά με βάση τα παραπάνω πρέπει να περπατήσουμε 105 χιλιόμετρα. Συνεχίζοντας λοιπόν τους υπολογισμούς, τα 105 χιλιόμετρα που χρειάζεται να περπατήσουμε για να χάσουμε ένα κιλό, αντιστοιχούν σε 157.500 βήματα.
Αν σαν πρώτο άκουσμα σας ακούγεται αποτρεπτικό, αρκεί να διαιρέσετε τα 105 χιλιόμετρα που πρέπει να κάνετε για να χάσετε ένα κιλό, ανά ημέρα. Αν το βάλετε σαν στόχο να κάνετε αυτά τα 105 έξτρα χιλιόμετρα ανά 15νθήμερο, σημαίνει 7 χιλιόμετρα ανά ημέρα. Ή αλλιώς, 10.500 βήματα επιπλέον την ημέρα, για απώλεια 2 κιλών ανά μήνα.

Βηματομετρητής.

Σε όλους αυτούς τους υπολογισμούς και σε όλη αυτή την διαδικασία του περπατήματος, μπορεί να σας βοηθήσει και να σας την κάνει πιο ευχάριστη, ένας βηματομετρητής. Ένα μηχανάκι που μπορεί να σας ωθήσει να βαδίσετε περισσότερο, προσπαθώντας κάθε φορά να ξεπεράσετε την εαυτό σας και τα όριά σας.

Το βιομετρικό ρολόϊ της Powerpharm είναι το απόλυτο gadget για να σας μετρήσει τα βήματά σας, να σας υπολογίσει τις θερμίδες που καίτε και γενικότερα να σας βοηθήσει να πετύχετε τους περιπατητικούς σας στόχους.Στην αγορά φυσικά κυκλοφορούν πολλά τέτοια gadget από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Leave a Reply