Οι 4+1 εξετάσεις που πρέπει να κάνει ένας Άντρας.

Οι 4kai1 εξετάσεις που πρέπει να κάνει ένας Άντρας

Οι 4+1 εξετάσεις που πρέπει να κάνει ένας Άντρας.

Ένας λόγος που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες, είναι η συνέπεια που δείχνουν στις επισκέψεις τους σε γιατρούς και στον έλεγχο της υγείας τους που κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΟΙ άντρες μπορεί να μην ανησυχούν με το παραμικρό, αλλά σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν στο άλλο άκρο, όσον αφορά τον έλεγχο της υγείας τους. Και ακολουθώντας τη λαϊκή ρήση που λέει ότι οι Άντρες δεν πονάνε, όχι μόνο αποφεύγουν τον γιατρό όταν δεν αισθάνονται καλά, αλλά ξεχνάνε και να υποβληθούν στο ετήσιο checkup τους.

 

Τα extreme sports δεν είναι ο μόνος λόγος που οι άντρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες!

Τα extreme sports δεν είναι ο μόνος λόγος που οι άντρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες!

 

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη  τις διάφορες δικαιολογίες, ένας άντρας πρέπει να κάνει τουλάχιστον τις παρακάτω εξετάσεις σε ετήσια βάση, ή σύμφωνα με την σύσταση του γιατρού που τον παρακολουθεί.

Τα εύκολα:

1.Εξετάσεις αίματος.

Οι αιματολογικές εξετάσεις είναι η βάση κάθε προληπτικού ελέγχου. Στις εξετάσεις αίματος πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι βιοχημικές εξετάσεις για χοληστερίνη, τριγλυκερίδια και σάκχαρο. Καλό επίσης να συμπεριλαμβάνεται και μια εξέταση ούρων.
Από μια απλή εξέταση αίματος οι γιατροί μπορούν να πάρουν μια πολύ καλή εικόνα της κατάστασης της υγείας σας.

2.Καρδιολογικός έλεγχος.

Απαραίτητος για κάθε άντρα άνω των 40, έχει, δεν έχει, παρουσιάσει περίεργα συμπτώματα. Συμπεριλαμβάνεται και ένα τεστ κοπώσεως στην παραπάνω εξέταση που μπορεί να πιάσει ένα πρόβλημα στην αρχή του και να το λύσει με κατάλληλα φάρμακα και διατροφή, πριν είναι πολύ αργά.

 

Απαραίτητος ο καρδιολογικός έλεγχος, για κάθε άντρα άνω των 40, έχει, δεν έχει, παρουσιάσει περίεργα συμπτώματα.

Απαραίτητος ο καρδιολογικός έλεγχος, για κάθε άντρα άνω των 40, έχει, δεν έχει, παρουσιάσει περίεργα συμπτώματα.

 

Και τα δύσκολα:

3.Εξέτασεις για προστάτη.

Μια εξέταση που ένας άντρας χωρίς ιστορικό ή άλλα προβλήματα πρέπει να ξεκινήσει να την κάνει γύρω στα 50. Τρεις είναι οι βασικές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν, αιματολογικός έλεγχος με PSA, υπερηχογράφημα, ή η δακτυλική εξέταση.

4.Εξέταση παχέως εντέρου

Ο καρκίνος του παχέως εντέρου είναι πολύ ψηλά σαν αιτία θανάτου στους άντρες και ουσιαστικά, μετά την ηλικία των 50 πρέπει να γίνεται προληπτικός έλεγχος. Η κολονοσκόπηση είναι ουσιαστικά η μόνη εξέταση που μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ευτυχώς, μπορεί αν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ευρήματα να γίνεται ανά 5 χρόνια.

 

Απαραίτητος ο έλεγχος των πνευμόνων για τους καπνιστές.

Απαραίτητος ο έλεγχος των πνευμόνων για τους καπνιστές.

+1 Εξέταση για καπνιστές

Και τέλος, μια ακόμα προληπτική εξέταση, ή μια ομάδα εξετάσεων που πρέπει να κάνουν οι καπνιστές – άντρες και γυναίκες στην πραγματικότητα – είναι ο λειτουργικός έλεγχος των πνευμόνων, ξεκινώντας από την απλή ακτινογραφία, ενώ μπορεί να συσταθεί από τον γιατρό και σπιρομέτρηση και χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος.

Leave a Reply