Επιστημονικές Αναλύσεις σχετικά με το Λάδι και Άλλες Πληροφορίες

Παρουσίαση Λαδιού Tenea

tenea olive oil εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

 1.Παρουσίαση ενός μύθου

Το λάδι του χωριού μου στον τενεκέ είναι το καλύτερο λάδι που υπάρχει.

Αμφίβολο, αν και όλοι πιστεύουμε ακόμα ότι ο «μπάρμπας στο χωριό» βγάζει όχι μόνο το καλύτερο ελαιόλαδο αλλά και το καλύτερο τυρί και τις καλύτερες χυλοπίτες και τα φοβερότερα λουκάνικα. Δεν είναι, όμως, πάντα έτσι, ούτε μπορούμε ό,τι μαγειρεύουμε ή παράγουμε στο σπίτι μας να το διακινούμε ελεύθερα στο εμπόριο, χωρίς ειδικές άδειες, πιστοποιήσεις ασφάλειας και ποιότητας (π.χ. HACCP, ISO κ.λπ.).

Συνεπώς, ο δεκαεπτάκιλος τενεκές μπορεί να είναι μία από τις πιο διαδεδομένες συσκευασίες (και παραδόξως η πιο δημοφιλής στη χώρα μας, αφού μέχρι και καλλιτεχνικά έχει αποτυπωθεί σε τσάντες και τουριστικά μπλουζάκια), χωρίς όμως αυτό να εγγυάται τίποτα απολύτως για την ποιότητα του λαδιού. Επιπλέον, ο δεκαεπτάκιλος τενεκές, πέραν του ότι είναι παράνομος (δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία να κυκλοφορεί τυποποιημένο ελαιόλαδο σε συσκευασία άνω των 5 λίτρων), είναι και ο πλέον εύκολος τρόπος να νοθευτεί το ελαιόλαδο λόγω της μεγάλης συσκευασίας. Το χύμα ανώνυμο προϊόν δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης, δεν υπόκειται σε ποιοτικούς ελέγχους, δεν εγγυάται κανείς την ποιότητα και γνησιότητά του και εύκολα μπορεί να πέσει θύμα ανεύθυνων παρεμβάσεων από μεσάζοντες.

 Επτά στα 10 δείγματα χύμα ελαιόλαδου σε τενεκέ 17 κιλών που εξετάστηκαν (στην Ελλάδα) βρέθηκαν μη κανονικά, ποιοτικά υποβαθμισμένα ή ακατάλληλα, λόγω νοθείας, υψηλής οξύτητας, οξείδωσης ή εκτροπής από τις νόμιμες προδιαγραφές (πηγή ΣΕΒΙΤΕΛ).

Το καλό λάδι, λοιπόν, μπορεί όντως να παράγεται από κάποιον μικρό ελαιοπαραγωγό που γνωρίζετε, αλλά αυτό δεν είναι η μόνη εγγύηση που χρειάζεστε κι αυτό γιατί το ελαιόλαδο περνάει πολλά στάδια μέχρι να φτάσει σ’ εσάς ασφαλές και γευστικό. Θα πρέπει ο παραγωγός να έχει εφαρμόσει ορθές πρακτικές σε όλα τα στάδια (συγκομιδή, ελαιοτριβείο, αποθήκευση, τυποποίηση).

 Μόνο εάν γνωρίζετε αυτές τις πρακτικές που εφάρμοσε ο παραγωγός σε κάθε στάδιο, από τη συγκομιδή μέχρι την επεξεργασία και τη συσκευασία, μπορείτε με σιγουριά να πείτε ότι το λάδι σας είναι καλό. Είναι λίγοι, πάντως, οι παραγωγοί εκείνοι που κάνουν σωστή δουλειά σε κάθε στάδιο, θυσιάζοντας στο όνομα της ποιότητας και της γεύσης κάποια παραπάνω κιλά ελαιόλαδου που θα έβγαζαν αν έκαναν κάποιους συμβιβασμούς κατά την επεξεργασία του.

Ελαιόλαδο και Ελληνική Φύση.

Επίσης, το ελαιόλαδο από τον δεκαεπτάκιλο τενεκέ, όταν προορίζεται για οικιακή χρήση και μένει μέσα στον τενεκέ πολύ καιρό, υφίσταται αλλοιώσεις, οξυγονοποίηση κάθε φορά που τρομπάρεται για να μεταγγιστεί. Αν, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθείτε να αγοράζετε ελαιόλαδο σε τενεκέ, τουλάχιστον μεταγγίστε το αμέσως μόλις το παραλάβετε σε γυάλινα μπουκάλια, γεμίστε κάθε μπουκάλι μέχρι το στόμιο και κρατήστε το καλά κλεισμένο, μακριά από φως και υψηλές θερμοκρασίες και μακριά από σκόρδα ή κρεμμύδια (το ελαιόλαδο εύκολα απορροφά τις μυρωδιές της κουζίνας!), όπως θα κάνατε με πολλά άλλα τρόφιμα που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

2.Τι είναι το Παρθένο Ελαιόλαδο;

Παρθένο ελαιόλαδο είναι το ελαιόλαδο που προέρχεται απευθείας από τον καρπό της ελιάς χωρίς καμία επεξεργασία, έχει καλή γεύση και άρωμα και οξύτητα έως 2%.

3.Τι είναι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο;

Είναι το ελαιόλαδο που προέρχεται απευθείας από τον καρπό της ελιάς χωρίς καμία επεξεργασία, εκτός από την έκθλιψη του καρπού και το φιλτράρισμα. Έχει πλούσια γεύση, έντονο φρουτώδες άρωμα και οξύτητα κάτω του 0,8%.

4.Ποια τα οφέλη του ελαιολάδου στον οργανισμό μας;

Το λάδι ελιάς λόγω των πολύτιμων συστατικών που περιέχει, έχει αποδειχθεί σε κλινικές έρευνες ότι συμβάλει στην πρόληψη και προστασία του οργανισμού από πολλές ασθένειες. Οι πληθυσμοί που καταναλώνουν συστηματικά ελαιόλαδο έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Ο καρκίνος του μαστού προσβάλει κατά 50% λιγότερο τις γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά ελαιόλαδο. Ακόμα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία διαφόρων οργάνων του σώματος όπως το συκώτι και η χολή, βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου, αυξάνει την καλή χοληστερίνη ενώ μειώνει την κακή. Τέλος, επιβραδύνει τη γήρανση του οργανισμού.

5.Τι είναι οι Πολυφαινόλες;

Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθάνε τον οργανισμό να μην “σκουριάζει”. Το ελαιόλαδο περιέχει από τη φύση του πολυφαινόλες καθώς και πολλά στοιχεία και βιταμίνες που προστατεύουν το δέρμα, βοηθούν στην σωστή κυκλοφορία του αίματος και γενικότερα φροντίζουν τον οργανισμό μας. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Tenea  είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και βιταμίνες κι έτσι αποτελεί βασικό παράγοντα στη σωστή διατροφή της οικογένειας.

6.Τι είναι το ψυχρής έκθλιψης ή αλλιώς το άθερμο ελαιόλαδο;

Το άθερμο ελαιόλαδο ή αλλιώς ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης είναι το παρθένο ελαιόλαδο που παραλαμβάνεται από την έκθλιψη της ελιάς χωρίς να επιτρέπεται η θέρμανση του ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο.

Παρουσίαση

TENEA ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – EXTRA VIRGIN OIL 1lt

Το ελαιόλαδο “ΤΕΝΕΑ” είναι 100% ένα αγνό και υγιεινό Ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας. Προέρχεται από ελαιώνες ποικιλίας μανάκι από την περιοχή της Αρχαίας Τενέας στην Πελοπόννησο.

Είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης σε υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο. Ακολουθεί η επεξεργασία, εμφιάλωση, συσκευασία, σε πιστοποιημένο τυποποιητήριο, με έλεγχο σε όλες τις φάσεις. Η παραγωγή γίνεται με τους αυστηρότερους κανόνες ποιότητας και ασφάλειας, ενώ  η οξύτητα είναι πάντα κάτω από 0.5% και τα φυσικά χαρακτηριστικά – συστατικά των προϊόντων μας διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο.

Ποιότητα και γεύση από το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΤΕΝΕΑ. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Το ελαιόλαδο “ΤΕΝΕΑ”, διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα και γεύση, με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία «Εξαιρετικό Παρθένο».
Γευσιγνωσία: Πλούσιο αρωματικό προφίλ. Δίνει μία τέλεια ισορροπία του φρουτώδες, της πικρότητας και της πλούσιας γεύσης της ελιάς, η οποία αποτελεί τους τρεις πιο σημαντικούς παράγοντες για ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Επιζητούντες την αναγνωρισιμότητα του προϊόντος μας, με αντικειμενικά κριτήρια, συμμετείχαμε με δείγματα, σε διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2019. Η συμμετοχή μας στη διαγωνιστική διαδικασία, σε σύνολο οκτακοσίων(800) επιχειρήσεων από τις Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές χώρες, με τις υψηλές προδιαγραφές του διαγωνισμού, σε πολλαπλές συγκρίσεις και αξιολογήσεις, το λάδι “tenea” έλαβε Βραβείο Ποιότητας, ως εξαιρετικό παρθένο λάδι.

Leave a Reply