Βράσε - Κόκκινο - ρύζι

Βράσε – κόκκινο – ρύζι

Η κόκκινη μαγιά χρησιμοποιείται στην Κίνα από τα αρχαία χρόνια ως φάρμακο για την καρδιά. Παρασκευάζεται από την ζύμωση άσπρου ρυζιού με την ποικιλία κόκκινης μαγιάς Monascus Purpureus.

Πρόσφατες μελέτες σε Αμερικάνικα κυρίως πανεπιστήμια, έδειξαν ότι μειώνει σημαντικά τη χοληστερίνη καθώς επίσης τα τριγλυκερίδια και κατ’ επέκταση τις καρδιακές παθήσεις. Από την άλλη, απ’ ότι φαίνεται στις μελέτες αυτές, η HDL χοληστερόλη δεν σημείωσε καμία αλλαγή. Από την άλλη οι μελέτες αυτές δεν είναι ακόμα στατιστικά σημαντικές στον αριθμό για να μιλήσουμε με σιγουριά για τα μακροχρόνια αποτελέσματα από την λήψη του κόκκινου ρυζιού, ενώ δεν είναι και ακριβής η δοσολογία που πρέπει να παίρνει κανείς για να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Η ιδιότητα αυτή του κόκκινου ρυζιού προέρχεται κυρίως από την ουσία μονακολίνη-Κ, γνωστή και ως λοβαστατίνη που συναντάται στο φάρμακο Mevacor κατά της χοληστερίνης, η οποία αναστέλλει την HMG-CoA αναγωγάση, ενός ενζύμου που βρίσκεται στο συκώτι και είναι υπεύθυνο για την ενδογενή παραγωγή χοληστερίνης.

Ωστόσο τα ενεργά συστατικά που περιέχονται στα διάφορα συμπληρώματα ποικίλουν από μάρκα σε μάρκα και πιθανά από παρτίδα σε παρτίδα. Σε μελέτες τους, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δείγματα από διάφορα προϊόντα ρυζιού με κόκκινη μαγιά. Ενώ ορισμένες κάψες περιλάμβαναν μόλις 0,1 μιλιγκράμ από το ενεργό συστατικό monacolin, άλλες περιείχαν 11,15 μιλιγκράμ. Η πρώτη ύλη λοιπόν, χρειάζεται να είναι ποιοτική και συνεπής και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο για κάποιους κατασκευαστές.

Επίσης οι παραπάνω ουσίες του κόκκινου ρυζιού είναι παρόμοιες με τις στατίνες. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τις στατίνες, μπορεί και τα βότανα να τον επηρεάσουν στο συκώτι. Θα συνιστούσαμε λοιπόν, η κατανάλωση τέτοιων σκευασμάτων να γίνεται υπό την επίβλεψη και την σύσταση του γιατρού σας.

Σχετικά προϊόντα από αξιόπιστες και συνεπείς εταιρείες που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά είναι τα εξής (η σειρά παρουσίασης δεν σημαίνει κάτι σχετικά με την αξιοπιστία του κάθε προϊόντος):

MINAMI MorEPA Cholesterol

MINAMI MorEPA Cholesterol

MINAMI Nutrition MorEPA Cholesterol Smart Fats 30 caps ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

ΒΟΗΘΑ στην διατηρήση υγιούς επιπέδου χοληστερόλης
500 mg EPA + DHA κόκκινο ρύζι, συνένζυμο Q10 & ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.

Τα ωμέγα-3 της Minami Nutrition είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον ανά τον κόσμο.

ΒΟΗΘΑ στην διατηρήση υγιούς επιπέδου χοληστερόλης
Υψηλής συγκέντρωσης ιχθυέλαιο φαρμακευτικής ποιότητας, το οποίο λαμβάνεται μέσω εκχύλισης με μέθοδο υπερκρίσιμης CO2.

 

Nature’s Plus Red Yeast Rice

Με ΩΜΕΓΑ 3 Λιπαρά ή σκέτες ταμπλέτες κόκκινου ρυζιού.

 

DOCTOR'S FORMULAS LIPOPROTECT

DOCTOR’S FORMULAS LIPOPROTECT ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΛΙΠΟΠΡΩΤΕΪΝΩΝ 60tabs

Η φόρμουλα LIPOPROTECT είναι σχεδιασμένη για να διατηρεί υγιή τα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών. Η σύνθεση του LIPOPROTECT επαναφέρει την ισορροπία των λιποπρωτεϊνών με τρία συστατικά: Monascus purpureus (red yeast rice), επιτυγχάνεται αναστολή της HMGCoA ρεντουκτάσης, με τα Ωμέγα-3 (EPA/DHA), αναστέλλεται η λιπογένεση και η οξείδωση των λιπαρών οξέων και με το συνένζυμο Q10 επιτυγχάνεται αντιοξειδωτική προστασία και ενισχύεται το Q10 του οργανισμού.

 

Higher Nature red sterol complex

Higher Nature red sterol complex

HIGHER NATURE RED STEROL COMPLEX

Ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος.

Η ισορροπημένη πίεση του αίματος και τα επίπεδα των λιπιδίων (π.χ τριγλυκερίδια) είναι σημαντικά για υγιείς αρτηρίες και καρδιοκυκλοφορικό. Υπάρχουν θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν ρυθμίζοντας την πίεση και την χοληστερίνη, που όταν είναι σε υψηλά επίπεδα είναι κύριοι παράγοντες καρδιακών προβλημάτων. Ένα τέτοιο, σχετικά άγνωστο, θρεπτικό στοιχείο είναι το Ρύζι Κόκκινης Μαγιάς (Red Yeast Rice) το οποίο καταναλώνεται στην Κίνα εδώ και πολλούς αιώνες και παρασκευάζεται από την ζύμωση άσπρου ρυζιού με την ποικιλία κόκκινης μαγιάς Monascus Purpureus (μετά τη ζύμωση η μαγιά αδρανοποιείται).

 

Solgar Red Yeast Rice

Solgar Red Yeast Rice

Solgar RED YEAST RICE 60 caps

Η διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων και να θωρακίσει την καρδιαγγειακή υγεία.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι δύο στους τρεις ενήλικες έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Ο συνδυασμός της άσκησης με την υγιεινή διατροφή μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την ενίσχυση και τόνωση του καρδιαγγειακού συστήματος.

 

Now Foods Red Omega 3 Fish Oil & Co-Q10, 90 Μαλακές Κάψουλες

Now Foods Red Omega 3 Fish Oil

Now Foods Red Omega 3 Fish Oil

Το Red Yeast Rice είναι ένα φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται για αιώνες, από το παραδοσιακό βοτανολογικό σύστημα σε χώρες της Ασίας. Παράγεται από τη ζύμωση της μαγιάς του κόκκινου ρυζιού (Monascus purpureus) μέσα σε λευκό ρύζι, και συνήθως λαμβάνεται για την ενδυνάμωση του σώματος, την ενίσχυση της πέψης και την αναζωογόνηση του αίματος. Περιέχει αρκετές ενώσεις γνωστές ως monacolins, ουσίες που είναι ευρέως γνωστό ότι αναστέλλουν τη σύνθεση της χοληστερόλης. Μία από αυτές, η «monacolin K», είναι ένας ισχυρός αναστολέας της HMG-CoA ρεδουκτάσης και είναι επίσης διαδεδομένη ως μεβινολίνη ή λοβαστατίνη.

Leave a Reply